Skip to content
banner image

Novice

21. 3. 2023

Danes širom sveta praznujejo lutke!

21. marca praznujejo lutke, te prav posebne prebivalke naših gledaliških odrov - in seveda vsi, ki jih radi opazujemo, raziskujemo in jim pomagamo v življenje. Festival Velenje z Lutkovnim gledališčem Velenje ob tej priložnosti pripravlja lutkovno predstavo Peter Nos z mini lutkovno zabavo, v nadaljevanju pa si lahko prebere še nekaj izbranih misli in sporočil strokovnjakinj in umetnic, avtoric letošnjih poslanic ob prazniku.
Preberi več
Velenje, 16. 3. 2023

Odprte prijave na Pomladni sejem

Vabljeni na Pomladni sejem, ki bo v soboto, 6. maja 2023, med 8. in 14. uro na Titovem trgu. Pestra in privlačna ponudba cvetja in izdelkov domače in umetnostne obrti vas bo nagovarjala na razstavnih in prodajnih stojnicah, pospremil pa ga bo tudi bogat kulturno-zabavni program. V kulinarični ponudbi bo letošnja novost t. i. pomladni brunch, okusna vmesna postaja med zajtrkom in kosilom. Tekom sejma bodo potekali dobrodelna dražba pomladnih kreacij dijakov slovenskih srednjih šol za hortikulturo in vizualne umetnosti, tematske ustvarjalne delavnice za otroke in prikaz rokodelskih veščin.
Preberi več
Velenje, 20. 2. 2023

Pustna dogajanja v Velenju

Tudi v Velenju bomo odganjali zimo in se veselili pomladi na številnih pustnih dogodkih in prireditvah, ki jih prirejajo različni organizatorji.
Preberi več
Velenje, 8. 11. 2022

Evropski art kino dan v Kinu Velenje

V nedeljo, 13. novembra 2022, se bo v evropskih kinematografih že sedmič odvil Evropski art kino dan, ki je namenjen praznovanju kina in raznovrstnosti evropskega filma, nastal pa je na pobudo združenj CICAE in Europa Cinemas. Na ta dan kinematografi širom po Evropi s projekcijami in dogodki slavijo raznolikost evropskega filma. V Sloveniji se mu že od začetka pobude pridružujejo kinematografi Art kino mreže Slovenije – tudi KINO VELENJE. Na ta dan bomo predvajali tri odlične filme za tri različne starostne skupine, prav vsi trije pa bodo na ogled BREZPLAČNO!
Preberi več
Velenje, 12. 10. 2022

KONCERT MAGNIFICA OB PRAZNIKU MESTNE OBČINE VELENJE BO NA TITOVEM TRGU

20. septembra smo v Velenju praznovali občinski praznik. Med večjimi prazničnimi dogodki je bil načrtovan tudi koncert Magnifica, a je 17. septembra zaradi bolezni izvajalca žal odpadel. Zato smo morali izbrati nov termin. Koncert bo v petek, 14. oktobra 2022, ob 20. uri, na Titovem trgu. Vremenska napoved je ugodna, dnevi so še topli, zato smo se odločili, da koncert pripravimo na prostem, kar je tudi zaradi epidemiološke situacije primerneje. Koncert je darilo Mestne občine Velenje občankam in občanom ter obiskovalkam in obiskovalcem mesta ob prazniku, zato bo brezplačen.
Preberi več
Velenje, 5. 9. 2022

Prelistajte Abonmajsko knjižico 2022/23!

Spoštovani, tudi letos vas vabimo na druženje s kulturo in umetnostjo! Vabimo vas k jesenskemu VPISU ABONMAJEV Festivala Velenje z veliko upanja, da bo v letošnji sezoni tako, kot je bilo nekoč. V teh časih smo namreč tovrstne »hrane za dušo« še bolj potrebni.
Preberi več
1. 9. 2022

Programska knjižica 33. Pikinega festivala je tu!

Sestavljala, premikala, dodajala, obrnila okrog, potuhtala in prespala – potem pa dvakrat udarila po mizi, štirikrat globoko vdihnila in se dokončno odločila! Tako nekako je potekal zapleten proces, imenovan Pikin narobe program. Pa močno držim pesti, da je v njem vse tako, kot sem si zamislila. Vabim vas, da se sprehodite po njegovi tiskani obliki tudi sami. Če ste taki frajerji, da znate brati, to naredite na glas in skupaj z družino in prijatelji označite vse, kar bi radi na našem 33. druženju videli, slišali, doživeli in preizkusili. No, mogoče boste potrebovali celo več kot en flomaster! Se vidimo in si mežikamo! Do programske knjižice vas loči še klik ... vaša Pika
Preberi več