Skip to content
banner image

Novice

Pustna dogajanja v Velenju

V soboto, 18. februarja, na pustno soboto, bodo na Kardeljevi ploščadi v Velenju pripravili tradicionalni otroški pustni karneval z otroškimi karaokami in izborom najbolj izvirnih mask - dogodek se bo začel ob 11. uri. Sobotni pustni večer boste lahko preživeli na pustovanju v klubu Max ali pa v eMce placu, kjer bodo za zabavo poskrbeli DJ Mrigo in duo Das Apparat, maske pa bodo imele v obeh klubih prost vstop.

Na pustno nedeljo vabljeni na dopoldansko družinsko pustno rajanje v dvorano Gasilskega doma Škale, kjer se bo ob 10.30 začela predstava za otroke Zmajček Andrejček, rajanje pa bo potekalo do 13. ure. V nedeljo popoldne vabljeni v Dom krajanov v Šentilj, kjer med 15. in 17. uro prirejajo otroško pustovanje s Piko Fliko. V ponedeljek ob 17. uri pa Knjižnica Velenje vabi na pustno ustvarjalno delavnico, kjer si boste lahko izdelali zabavna pokrivala.

V našem mestu bo živahno tudi na pustni torek. Na mestnem otroškem - Pikinem  igrišču v središču Velenja bo med 16. in 18. uro tradicionalno Družinsko pustno rajanje Pust, pust, krivih ust, ki ga prirejajo Festival Velenje, Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, Turistična zveza Velenje, Mladinski center Velenje in ŠRZ Rdeča dvorana. Organizatorji so poskrbeli za vrsto zabavnih aktivnosti. Z izbrano glasbo bo obiskovalce zabaval dvojec 2Party, obiskali nas bodo hoduljarji, v cirkuškem kotičku se boste lahko naučili nekaj cirkuških trikov, seveda pa bo na prizorišču dišalo tudi po slastnih krofih … Tudi letos bomo izbrali najbolj izvirne pustne maske in jih nagradili, še posebej se veselimo skupinskih družinskih mask.

V torek popoldne med 15. in 17. uro prirejajo na Graški Gori - ob zaključku pustnih dogajanj - pustno srečanje občin Velenje, Mislinja in Slovenj Gradec z zabavnim programom. V Šaleku pa bodo v sredo, 22. februarja, ob 16. uri priredili še etnološko prireditev Pokop pusta Pepija.

Veliko zanimivih pustnih dogajanj bo v teh dneh tudi v sosednjih občinah, največ v Šoštanju in Mozirju.