Novice

Velenje, 3. 8. 2020

Velenje žaluje ...

Preberi več
Velenje, 15. 7. 2020

PKP abonma letos odpovedan!

Spoštovani, trenutne epidemiološke razmere, ki nam nalagajo upoštevanje številnih ukrepov in omejitev, ter slab odziv obiskovalcev sta nas pripeljala do odločitve o »usodi« letošnjega PKP abonmaja. Nismo je sprejeli zlahka, a verjamemo, da je v tem trenutku to najbolj smiselno in pošteno ravnanje tako do morebitnih obiskovalcev in predvsem do nastopajočih umetnikov. Tako vas obveščamo, da trije dogodki letošnjega abonmaja Poletne kulturne prireditve ODPADEJO. To so gledališka predstava Komedija o artu z Miho Firštem (21. 7.) ter koncerta zasedb Ana Bezjak kvartet in Êdna (31. 7., 20. 8.). Odločitve glede koncerta Iztoka Mlakarja še nismo sprejeli, predvidoma bo o njem več znanega v sredini avgusta. Tisti, ki ste abonma že kupili, boste dobili celotno kupnino vrnjeno in ostajate kot prvi na seznamu za vstopnice za Mlakarjev koncert (blagajna: 03 898 25 90, info@festival-velenje.si). Vsi ostali (brezplačni) dogodki zaenkrat ostajajo v poletnem programu Festivala Velenje, več o njih in o morebitnih spremembah pa izveste na naši spletni strani in FB profilu. Prosimo vas za razumevanje, seveda pa še vedno iskreno vabimo k poletnim užitkom kulturne narave!
Preberi več
29. 6. 2020

Prelistajte poletno programsko knjižico

Spoštovani, na Festivalu Velenje skrbno spremljamo napotke pristojnih institucij in sledimo vsem spremembah, ki zadevajo zbiranje ljudi ter organizacije kulturnih dogodkov. Trudimo se pridobiti tudi vsa potrebna dovoljenja in soglasja, saj si želimo izpeljati čim več zastavljenih prireditev. Dogodke, pri katerih ne moremo v celoti zadostiti vseh zahtevam NIJZ-ja oz. njihovo soglasje zanje ne bo prispelo pravočasno, bomo žal prisiljeni odpovedati. Prosimo vas za razumevanje in vas vabimo, da spremljate naša obvestila na spletni strani Festivala Velenje in naši FB strani. Na vseh dogodkih bomo skrbeli za ustrezno medsebojno razdaljo, varno posedanje (sedežni red), razkuževanje in ostale potrebne ukrepe. Prosimo, da jih upoštevate. Tako ravnamo v prepričanju, da kulturno življenje ne sme zamreti, v odločenosti, da vam omogočimo varno spremljanje kulturnih vsebin, predvsem pa v upanju, da jih boste obiskali in v njih uživali tudi letošnje poletje!
Preberi več
2. 6. 2020

Blagajna Festivala Velenje odprta

Spoštovane obiskovalce in obiskovalci! Od ponedeljka, 8. junija 2020, je blagajna Festivala Velenje v Domu kulture Velenje ponovno odprta. Na voljo vam bo kot običajno, torej od ponedeljka do četrtka od 9. do 17. ure, ob petkih pa od 9. do 13. ure. Prosimo vas, da pri obisku blagajne upoštevate varnostne oznake in morebitne napotke naših zaposlenih. Na blagajni boste od ponedeljka dalje lahko kupili oz. prevzeli že rezervirane vstopnice za prihodnje dogodke, za dogodke, ki so v preteklih tednih odpadli, pa vam bomo vrnili kupnino. Prosimo, da imate v tem primeru s seboj obvezno vstopnico, ki ste jo kupili pri nas (za vstopnice, kupljene na drugih prodajnih mestih, denarja ne vračamo mi, temveč prodajalec vstopnic). Dogodki, ki so odpadli: - revije Pozdrav pomladi (vračamo kupnino), - plesna predstava Zvezdica Zaspanka (vračamo kupnino), - koncert Partizanskega pevskega zbora (prestavljeno na jesenski čas), - 1NA1: Gušti & Tomi (vračamo kupnino), - komedija Slovenec in pol (prestavljeno na predvidoma zadnji teden avgusta 2020!). Odpadle abonmajske predstave bomo nadomestili predvidoma jeseni, o čemer bomo abonente še pravočasno obvestili. Za dodatna pojasnila nam lahko pišete na info@festival-velenje.si ali nas pokličete na 03 898 25 90. Hvala za razumevanje!
Preberi več
Galerija Velenje, 12. 5. 2020

Praznovanju Mednarodnega muzejskega dneva se pridružuje tudi Galerija Velenje

Mednarodnemu dnevu muzejev, ki poteka 18. maja, se pridružuje tudi Galerija Velenje.
Preberi več