Skip to content
banner image

Novice

Velenje, 2. 7. 2021

Kino na prostem Zvezde pod zvezdami vabi!

Vsak poletni ponedeljek vas bomo razveseljevali (morda tudi nasmejali, pretresli, kaj novega naučili ali vam položili na srce) - v kinu na prostem ZVEZDE POD ZVEZDAMI! V juliju se bodo projekcije na ploščadi Doma kulture Velenje začele ob 21.30, v avgustu pa pol ure prej, ob 21. uri. V primeru slabega vremena jih bomo prestavili v veliko dvorano Doma kulture Velenje. Kot že vrsto let, si boste tudi letos lahko filme ogledali brezplačno, z velikim veseljem pa vam jih bomo predvajali s pomočjo novega projektorja, ki bo poskrbel za odlično kvaliteto slike. Privoščimo vam filmsko lepo poletje, naj k temu prispeva tudi naš program …
Preberi več
Velenje, 6. 6. 2021

Zaradi slabega vremena današnji dogodek na jezeru Profesor Kuzman mlajši ODPADE

Zaradi slabega vremena odpovedujemo predstavo Profesor Kuzman mlajši, ki bi morala danes ob 19. uri potekati na novem prireditvenem prostoru na jezeru. Hvala za razumevanje.
Preberi več
Velenje, 31. 5. 2021

Kino Velenje odpira svoja vrata!

Kino Velenje ponovno vabi na filmske projekcije svojega rednega programa. V juniju si boste lahko filme ogledali v petek, nedeljo in ponedeljek.
Preberi več
Velenje, 27. 5. 2021

Glas umetnika: Marko Mandić

V času zatišja kulturnih in umetniških dogodkov, prireditev, festivalov dajemo besedo tistim, ki jih že mesece pogrešamo na naših odrih. Ustvarjalci bodo v zapisih predstavili svoje doživljanje trenutne situacije, kreativne rešitve in (samo)spoznanja, ki so pospremila nenavaden duh časa.
Preberi več
Velenje, 26. 5. 2021

Bilo je maja ...

Pred vami so zgodbe o velikanih nekih davnih majev, ki so s svojim delom zaznamovali zgodovino in pustili neizmerni pečat na kulturi v svojem okolju in času, njihove dosežke in sledi pa občudujemo tudi dandanes. Razstava bo v živo na ogled v sredo, 26. maja 2021, pred Domom kulture Velenje. V maju 2021 ... Napoleon Bonaparte - 200. obletnica smrti, Ivan Cankar - 145. obletnica rojstva, Bob Marley - 40. obletnica smrti, Mihail A. Bulgakov - 130. obletnica rojstva, Marjana Deržaj - 85. obletnica rojstva, Janez Vajkard Valvasor - 380. obletnica krsta (neznan datum rojstva)
Preberi več
Velenje, 24. 5. 2021

Bila so Titova mesta

Dan mladosti, 25. maj, je bil v času Socialistične federativne republike Jugoslavije praznik jugoslovanske mladine. Na dan, ko je rojstni dan praznoval predsednik države Josip Broz Tito (v resnici rojen 7. maja), vas vabimo k obujanju spominov – vabljeni k ogledu dokumentarnega filma Bila so Titova mesta.
Preberi več
Dom kulture Velenje, 20. 5. 2021

Igre otrok širom sveta

Otroške oči prav posebej zažarijo, ko se v njih zrcalijo oči in roke drugih otrok, kadar se skozi povezovanje in sodelovanje, z veliko domiselnimi rešitvami in neskončno energijo skupaj – IGRAJO IGRO. Ta sodi v otrokov prosti čas, je njegova potreba in pravica. Z njo se najhitreje in gotovo na najbolj zabaven način nauči poštenosti, obzirnosti in medsebojnega spoštovanja, uri miselne vzorce in predvidevanje, spoznava svoje močnejše in šibkejše plati, gradi samozavest in se pripravlja za prihodnje izzive v resničnem svetu.
Preberi več
Velenje, 19. 5. 2021

Avdicija za plesalke in plesalce

Balkan Dance Project (v sodelovanju s Festivalom Velenje in Združenjem profesionalnih baletnih plesalcev, koreografov in pedagogov iz Srbije) išče plesalke in plesalce s solidno klasično in sodobno tehniko za poustvarjanje prvega slovenskega baleta Možiček, tokrat v koreografiji Aleksandra Saše Ilića. Dobrodošli so tudi plesalci z različnim plesnim ozadjem.
Preberi več
Velenje, 17. 5. 2021

Čebele, čebelarstvo in čmrlji v filateliji

OZN je leta 2017 na slovensko pobudo soglasno sprejel 20. maj za svetovni dan čebel. S tem se je zaključil večletni trud Čebelarske zveze Slovenije, slovenske politike in diplomacije za sprejetje tega dneva, ki je namenjen zavedanju izjemnega pomena čebel za preživetje človeka – od njih je odvisna kar tretjina vse pridelane hrane; opraševalci, med katerimi imajo čebele najpomembnejšo vlogo, pripomorejo k uspešni kmetijski proizvodnji in varnosti preskrbe s hrano, s svojim delovanjem pa ohranjajo biotsko raznovrstnost. Poleg čebel so pomembni opraševalci tudi bližnji sorodniki čmrlji. Slovenski čebelarji na svojo avtohtono čebelo - kranjsko sivko niso navezani le zaradi tradicije, ampak se zavedajo pomena ohranjanja njene pasemske čistosti zaradi njenih izjemno pozitivnih lastnosti, kot sta krotkost in delavnost. 20. maj ima tudi sicer simbolno težo za Slovenijo, saj je za svetovni dan čebel proglašen prav rojstni dan Antona Janše, čebelarja in slikarja iz Breznice na Gorenjskem, ki je s svojimi pisnimi dognanji in praktičnim učenjem v novoustanovljeni šoli na Dunaju pod patronatom avstro-ogrske cesarice Marije Terezije utemeljil moderno čebelarstvo.
Preberi več
Velenje, 14. 5. 2021

Spletna delavnica Cvetlični lončki po zadnji modi

Izdelajte cvetlične lončke po zadnji modi. V njih bodo vaše rastlinske prijateljice še bolj zacvetele, vaš dom pa zaživel v novi podobi!
Preberi več