Skip to content
banner image

Festival Velenje

Podporne storitve

Festival Velenje ima na razpolago tri vrhunske dvorane, in sicer veliko dvorano Doma kulture, malo dvorano Doma kulture ter dvorano Centra Nova. Tukaj najdete vse potrebne informacije v zvezi s posameznimi dvoranami, njihove specifikacije ter obrazce za njihov najem. Festival Velenje ponuja tudi ostale storitve tehnične podpore, kot so hostesna služba, najem tehnike in opreme ter druge. 

Povpraševanje

 • Velika dvorana Doma kulture Velenje

  Velika dvorana Doma kulture Velenje je tehnično vrhunsko opremljena. V njej je možna izvedba različnih prireditev, kot so koncerti, opere, balet, drame, ples, gledališke ter multimedijske predstave … Predstave je mogoče tudi prenašati za televizijo in radio. V dvorani Doma kulture je vgrajena indukcijska zanka. V kolikor bi si želeli, da jo vključimo, nas na to prosim opozorite. 

  V parterju velike dvorane je 330 sedežev ter dodatnih 44 sedežev, na balkonu pa 52 sedežev. Gledališki oder meri približno 8,5 m x 10 m, sprednji del odra za orkester ali dodatne stole pa 12 m x 3 m.

  Povpraševanje

 • Mala dvorana Doma kulture Velenje

  Mala dvorana Doma kulture Velenje zagotavlja kakovostne pogoje za izvedbo različnih vrst dogodkov, kot so lutkovne in gledališke predstave, koncerti, seminarji, projekcije ter druge multimedijske projekte. Dvorana je bila leta 2014 celotno prenovljena, zato ustvarjalcem ponuja kakovostne pogoje za predstavitev svojih produkcij, saj je opremljena s sodobno odrsko tehniko, tonsko kabino ter ponuja sto udobnih stolov. 

  Gledališki oder v mali dvorani meri približno 5,2 m x 7 m.

  Preddverje dvorane ponuja manjše razstavišče, primerno za razne razstave, prostor pa je primeren tudi za gostinsko pogostitev za zaključne družbe, otroške delavnice ali manjša predavanja. 

  Povpraševanje

 • Dvorana Centra Nova

  Dvorana Centra Nova se nahaja v samem središču mesta, na Šaleški 21, zraven Knjižnice Velenje. Dvorana je primerna tako za različne vrste koncertov kot tudi za plesne predstave ali plesne vaje. Pravšnja je tudi za raznovrstne seminarje, delavnice ali konference, saj je opremljena s projektorjem, platnom in ozvočenjem. Pred samo dvorano je tudi preddverje, ki je primerno za manjše pogostitve. Dvorana je dostopna je z dvigalom.

  Za najem dvorane centra Nova izpolnite priloženi obrazec ter nam ga posredujte na info@festival-velenje.si. 

  Povpraševanje

 • Tehnična oprema


 • Cenik občasne uporabe prostorov Festivala Velenje

  V priponki najdete cenik občasne uporabe prostorov v javnem zavodu Festival Velenje.

  Za občasno uporabo lahko po dogovoru najamete veliko in malo dvorano Doma kulture Velenje, dvorano Centra Nova in prostore Galerije Velenje.

  Za vse ostale informacije v zvezi z najemom dvoran se obrnite na 03/898 25 81 ali pa nam pišite na info@festival-velenje.si.

Kontakt

T: 03/898 25 72
E: info@festival-velenje.si