Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 12. 2. 2024

Tradicionalno pustno rajanje na velenjskem Titovem trgu

Festival Velenje skupaj s soorganizatorji na pustni torek pripravlja tradicionalno družinsko pustovanje. Tudi letos bomo izbrali in nagradili najbolj izvirne pustne maske. Posebno nagrado bomo podelili maski, ki bo najbolj v sozvočju s projektom Green Leaf (evropski zeleni list).
Preberi več
Velenje, 6. 2. 2024

Festival Velenje ob slovenskem kulturnem prazniku 2024

Slovenski kulturni praznik bo Festival Velenje obeležil z več dogodki, ki se bodo med 6. in 8. februarjem zvrstili v vseh njegovih programskih enotah, v Domu kulture Velenje, Galeriji Velenje in Kinu Velenje.
Preberi več
Velenje, 10. 1. 2024

Filmski maraton v Kinu Velenje ob 75. obletnici prve kinematografske predstave v Velenju

V ponedeljek, 15. januarja 2024, bomo s filmskim maratonom v Kinu Velenju obeležili 75. obletnico prve kinematografske predstave v Velenju. Široko bomo odprli vrata ter na platnih obeh dvoran pričarali svetlobe raznoterih zgodb za vse okuse.
Preberi več
Velenje, 5. 12. 2023

Praznični sejem v Velenju

V nedeljo, 3. decembra 2023, se je s prižigom praznične razsvetljave na Titovem trgu v Velenju začelo praznično dogajanje na prostem, ki bo ves mesec razveseljevalo vse generacije obiskovalcev, željnih zabave in kulturne, praznično obarvane popestritve. Med raznovrstnim programom za otroke, koncerti, gledališko in filmsko ponudbo, galerijskim utripom, obiski dobrih mož in gostinsko ponudbo s toplimi kurišči v prijetnem prazničnem ambientu na osrednjem velenjskem trgu bo v okviru Čarobnega decembra v Velenju v soboto, 9. decembra 2023, v dopoldanskem času na Cankarjevi ulici potekal tudi praznični sejem.
Preberi več
Velenje, 30. 11. 2023

Filmski kulturno-vzgojni projekt Kinozaver letos že desetič

Festival Velenje - Kino Velenje je ob podpori Mestne občine Velenje že deseto leto uspešno izvedel kulturno-vzgojni projekt Kinozaver, namenjen najstarejši generaciji otrok vseh enot Vrtca Velenje. Program filmske vzgoje zajema teoretično in praktično seznanjanje s sedmo umetnostjo, predpripravo in poustvarjanje v vrtcih. Zaključna slovesnost je bila v ponedeljek, 27. novembra, v prostorih Kina Velenje.
Preberi več
Velenje, 28. 11. 2023

Festival Velenje na Ta veseli dan kulture 2023

V nedeljo, 3. decembra, bodo številne slovenske kulturne ustanove, zavodi, društva in kulturni ustvarjalci nasploh ob Ta veselem dnevu kulture obiskovalcem ponudili veliko raznovrstnih (brezplačnih) možnosti za kulturno obogatitev. Množičnemu kulturnemu dogodku in vseslovenskemu veselemu praznovanju ob Prešernovem rojstnem dnevu se pridružuje tudi Festival Velenje, ki bo ta dan pripravil dogodke v Galeriji in Kinu Velenje ter v Domu kulture Velenje (v sodelovanju s KD MePZ Gorenje).
Preberi več
Velenje, 22. 11. 2023

Čarobni december 2023 v Velenju

V petek, 1. decembra 2023, se bo s prižigom praznične razsvetljave na Titovem trgu v Velenju začelo praznično dogajanje na prostem, ki bo ves mesec razveseljevalo vse generacije obiskovalcev, željnih zabave in kulturne, praznično obarvane popestritve. Raznovrsten program za otroke, koncerti, gledališka in filmska ponudba, galerijski utrip, dobri možje in gostinska ponudba s toplimi kurišči v prijetnem prazničnem ambientu na osrednjem velenjskem trgu bodo v okviru Čarobnega decembra v Velenju najbolj zgoščeno zaživeli v času živahne Čarobne promenade. Prostor ob novoletni jelki bo namenjen druženju v veselih dneh iztekajočega leta in bo med 18. in 29. decembrom (z izjemo 24.) odprt od 15. do 22. ure. Čarobna promenada je projekt, podprt s strani Mestne občine Velenje, v organizaciji Festivala Velenje in ob sodelovanju Mladinskega centra Velenje, Zavoda za turizem Šaleške doline in ŠRZ Rdeča dvorana.
Preberi več
Velenje, 15. 11. 2023

Premieri Gledališča Velenje in Lutkovnega gledališča Velenje

V soboto in nedeljo, 25. in 26. novembra 2023, bo na odrskih deskah Doma kulture Velenje praznično. Gledališče Velenje in Lutkovno gledališče Velenje se bosta s premierama poklonila domu kulture, ki bo v teh dneh praznoval svoj 63. rojstni dan. Gledališčniki bodo v režiji Romea Grebenška uprizorili črno komedijo Samotni zahod, lutkarji (letos obeležujejo dve desetletji svojega delovanja) pa se bodo v režiji Alice Čop predstavili z lutkovno-igrano predstavo Južni tečaj, pingvinji raj.
Preberi več
Velenje, 27. 10. 2023

Lutkovno gledališče Velenje praznuje 20 let delovanja

Lutkovno gledališče Velenje, ki deluje pod okriljem Festivala Velenje, v letošnjem letu praznuje svoj 20. rojstni dan. Ob jubileju je njegova ustvarjalna ekipa prejela priznanje župana Mestne občine Velenje, v Knjižnici Velenje bo novembra na ogled razstava lutk iz njihovega pestrega repertoarja, konec novembra pa bodo praznovali tudi s premiero lutkovno-igrane predstave Južni tečaj, pingvinji raj.
Preberi več
Velenje, 18. 9. 2023

34. Pikin festival se je zaključil

Minuli petek se je v Velenju zaključil 34. Pikin festival – največji otroški festival v Sloveniji, ki združuje kulturno-vzgojne, ustvarjalne in interaktivne ter izobraževalne in gibalne vsebine za otroke in nikoli odrasle. Na delavnicah, raznovrstnih predstavah, v doživljajskih kotičkih in med junaki domišljijskih svetov iz preteklosti in prihodnosti so se zabavale številne družine in šolske skupine iz vse Slovenije in tudi tujine. Čeprav je Pika izpraznila skrinjo zlatnikov, jo je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol povabil, naj se prihodnje leto vrne, saj si lokalna skupnost prazničnega meseca septembra brez Pike le težko predstavlja. Preden je Pika vrnila župansko lento in s tem oblast nad mestom, je podelila najvišja festivalska priznanja – zlate pike. Kljub Pikinemu slovesu do prihodnjega leta pa se bo časovni stroj v Velenju vrtel še do konca oktobra, ko bodo na različnih lokacijah na ogled Pikine razstave.
Preberi več