Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 8. 5. 2024

Premieri Gledališke šole Festivala Velenje in Lutkovnega gledališča Velenje

V sredo, 15. maja 2024, se bodo ob 18. uri v mali dvorani Doma kulture Velenje javnosti predstavili udeleženci letošnje Gledališke šole Festivala Velenje, in sicer z igrano predstavo Zvezdica Zaspanka v režiji Romea Grebenška. Že v soboto, 18. maja 2024, se bo ob 10.30 prav tako na malem odru s predstavo Super črv premierno predstavilo še Lutkovno gledališče Velenje pod režijskim vodstvom Alice Čop.
Preberi več
Velenje, 6. 5. 2024

Petek v mestu

Petek v mestu je nov projekt Festivala Velenje, s katerim želimo z Mestno občino Velenje in soorganizatorji občanke in občane na majske petkove popoldneve povabiti v mestno središče. Vsak petek jim bomo na Titovem trgu oz. Cankarjevi ulici med 15. in 20. uro ponudili tematsko zaokrožen kulturno-zabavni program, namenjen vsem generacijam, ki ga bo pospremila gostinska ponudba.
Preberi več
Velenje, 25. 4. 2024

Pred vrati je Pomladni sejem

Tradicionalni Pomladni sejem, ki z bogato in raznovrstno ponudbo na stojnicah, pestrim kulturnim programom, kulinarično ponudbo in ustvarjalnimi delavnicami v mesto vsako leto privabi množico obiskovalcev, bo letos potekal v petek, 10. maja 2024, med 15. in 20. uro na Titovem trgu.
Preberi več
Velenje, 12. 2. 2024

Tradicionalno pustno rajanje na velenjskem Titovem trgu

Festival Velenje skupaj s soorganizatorji na pustni torek pripravlja tradicionalno družinsko pustovanje. Tudi letos bomo izbrali in nagradili najbolj izvirne pustne maske. Posebno nagrado bomo podelili maski, ki bo najbolj v sozvočju s projektom Green Leaf (evropski zeleni list).
Preberi več
Velenje, 6. 2. 2024

Festival Velenje ob slovenskem kulturnem prazniku 2024

Slovenski kulturni praznik bo Festival Velenje obeležil z več dogodki, ki se bodo med 6. in 8. februarjem zvrstili v vseh njegovih programskih enotah, v Domu kulture Velenje, Galeriji Velenje in Kinu Velenje.
Preberi več
Velenje, 10. 1. 2024

Filmski maraton v Kinu Velenje ob 75. obletnici prve kinematografske predstave v Velenju

V ponedeljek, 15. januarja 2024, bomo s filmskim maratonom v Kinu Velenju obeležili 75. obletnico prve kinematografske predstave v Velenju. Široko bomo odprli vrata ter na platnih obeh dvoran pričarali svetlobe raznoterih zgodb za vse okuse.
Preberi več
Velenje, 5. 12. 2023

Praznični sejem v Velenju

V nedeljo, 3. decembra 2023, se je s prižigom praznične razsvetljave na Titovem trgu v Velenju začelo praznično dogajanje na prostem, ki bo ves mesec razveseljevalo vse generacije obiskovalcev, željnih zabave in kulturne, praznično obarvane popestritve. Med raznovrstnim programom za otroke, koncerti, gledališko in filmsko ponudbo, galerijskim utripom, obiski dobrih mož in gostinsko ponudbo s toplimi kurišči v prijetnem prazničnem ambientu na osrednjem velenjskem trgu bo v okviru Čarobnega decembra v Velenju v soboto, 9. decembra 2023, v dopoldanskem času na Cankarjevi ulici potekal tudi praznični sejem.
Preberi več
Velenje, 30. 11. 2023

Filmski kulturno-vzgojni projekt Kinozaver letos že desetič

Festival Velenje - Kino Velenje je ob podpori Mestne občine Velenje že deseto leto uspešno izvedel kulturno-vzgojni projekt Kinozaver, namenjen najstarejši generaciji otrok vseh enot Vrtca Velenje. Program filmske vzgoje zajema teoretično in praktično seznanjanje s sedmo umetnostjo, predpripravo in poustvarjanje v vrtcih. Zaključna slovesnost je bila v ponedeljek, 27. novembra, v prostorih Kina Velenje.
Preberi več
Velenje, 28. 11. 2023

Festival Velenje na Ta veseli dan kulture 2023

V nedeljo, 3. decembra, bodo številne slovenske kulturne ustanove, zavodi, društva in kulturni ustvarjalci nasploh ob Ta veselem dnevu kulture obiskovalcem ponudili veliko raznovrstnih (brezplačnih) možnosti za kulturno obogatitev. Množičnemu kulturnemu dogodku in vseslovenskemu veselemu praznovanju ob Prešernovem rojstnem dnevu se pridružuje tudi Festival Velenje, ki bo ta dan pripravil dogodke v Galeriji in Kinu Velenje ter v Domu kulture Velenje (v sodelovanju s KD MePZ Gorenje).
Preberi več
Velenje, 22. 11. 2023

Čarobni december 2023 v Velenju

V petek, 1. decembra 2023, se bo s prižigom praznične razsvetljave na Titovem trgu v Velenju začelo praznično dogajanje na prostem, ki bo ves mesec razveseljevalo vse generacije obiskovalcev, željnih zabave in kulturne, praznično obarvane popestritve. Raznovrsten program za otroke, koncerti, gledališka in filmska ponudba, galerijski utrip, dobri možje in gostinska ponudba s toplimi kurišči v prijetnem prazničnem ambientu na osrednjem velenjskem trgu bodo v okviru Čarobnega decembra v Velenju najbolj zgoščeno zaživeli v času živahne Čarobne promenade. Prostor ob novoletni jelki bo namenjen druženju v veselih dneh iztekajočega leta in bo med 18. in 29. decembrom (z izjemo 24.) odprt od 15. do 22. ure. Čarobna promenada je projekt, podprt s strani Mestne občine Velenje, v organizaciji Festivala Velenje in ob sodelovanju Mladinskega centra Velenje, Zavoda za turizem Šaleške doline in ŠRZ Rdeča dvorana.
Preberi več