Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 4. 9. 2019

Odprtje razstave Jelke Reichman - podelitev naziva častna Pikina ambasadorka

Predfestivalsko dogajanje 30. Pikinega festivala, ki se bo s svečanim odprtjem začel v ponedeljek, 9. 9., v središču Velenja, se bo jutri (v četrtek, 5. 9.) nadaljevalo v Galeriji Velenje. Ob 18. uri bodo tam odprli razstavo Ilustracije za vse generacije priznane slovenske ilustratorke Jelke Reichman. Avtorica uradne podobe festivala bo ta večer prejela tudi naziv častna Pikina ambasadorka.
Preberi več
Velenje, 2. 9. 2019

Pikine razstave

30. Pikin festival se bo v središču Velenja s svečanim odprtjem začel v ponedeljek, 9. septembra, ob 17. uri na Titovem trgu, Pika pa bo že ta teden polno zaposlena z odpiranjem Pikinih razstav, ki bodo obiskovalce v različnih razstaviščih po vsem mestu popeljale po preteklosti, sedanjosti in prihodnosti Pikinega festivala ter v svet otroške domišljije. Izpostaviti velja odprtje razstave Ilustracije za vse generacije Jelke Reichman, ki bo v Galeriji Velenje v četrtek, 5. septembra, ob 18. uri, saj bo ob odprtju umetnica prejela naziv častna Pikina ambasadorka. – Pred uradnim odprtjem festivala še Pikin planinski pohod in Pikin kino
Preberi več
Velenje, 26. 8. 2019

Pred vrati je 30. Pikin festival

V Velenju je že vse pripravljeno na jubilejni 30. Pikin festival, ki bo za organizatorje kot za obiskovalce te največje prireditve za otroke in družine v Sloveniji nekaj posebnega, saj ga bomo praznovali v središču Velenja, tam, kjer se je izvorno začel, in v zgodnejšem terminu – od 9. do 15. septembra. Njegov moto bo Pika se po mestu potika, častna pokroviteljica pa odlična ilustratorka Jelka Reichman. Festival bomo s prihodom Pike slovesno odprli v ponedeljek, 9. septembra, ob 17. uri na Titovem trgu, ostala prizorišča festivala z delavnicami in drugimi aktivnostmi pa bodo zaživela v torek, 10. septembra, ob 9. uri.
Preberi več
Velenje, 20. 8. 2019

44. festival narodnozabavne glasbe Graška Gora poje in igra 2019

Na Graški Gori bo letos potekal že 44. mednarodni festival narodnozabavne glasbe Graška Gora poje in igra 2019. Festival z izjemno tradicijo bo letos v dveh festivalskih dneh, v petek, 23. avgusta, in v soboto, 24. avgusta, gostil izjemna imena domače in tuje narodnozabavne glasbe. Na petkovem tekmovanju bo v tekmovalnem programu nastopilo petnajst (15) glasbenih skupin, od tega dva ansambla iz tujine. Po tekmovalnem delu festivala bo v soboto, 24. avgusta, ob zaključku festivalskega dogajanja na Graški Gori še velika glasbena prireditev Popoldne z glasbenimi gosti. Pripravili bodo jubilejni koncert Štirih kovačev ob njihovem 65. jubileju, show program z ansamblom Auswinkl kvintet iz Hrvaške in ples z ansamblom Vagabundi.
Preberi več
Velenje, 20. 8. 2019

Odprtje razstave Jelke Reichman v Galeriji Velenje

V četrtek, 5. septembra 2019, bomo ob 18. uri v Galeriji Velenje odprli razstavo JELKE REICHMAN z naslovom Ilustracije za generacije. Spoštovana ilustratorka in častna pokroviteljica 30. Pikinega festivala bo letos kot prva dama v zgodovini festivala prejela naziv častne Pikine ambasadorke.
Preberi več
Velenje, 19. 8. 2019

31. Citrarski festival Prešmentane citre

V torek, 20. avgusta, se bo ob 19. uri s koncertom avstrijskega tria Tschejefem v Velenju začel 31. Citrarski festival »Prešmentane citre«. Sledila mu bosta še dva koncerta. V sredo, 21. 8. koncert pevke Ljobe Jenče in citrarja Taomaža Plahutnika in v četrtek 22. 8. Srečanje citrarjev ob 20-letnici Citrarskega društva Slovenije. Prva dva koncerta bosta potekala v dvorani Vile Bianca v Velenju, srečanje citrarjev pa v Domu kulture Velenje. Tudi letošnji festival tradicionalno poteka v sklopu Poletnih kulturnih prireditev Festivala Velenje.
Preberi več
Velenje, 19. 8. 2019

Častna pokroviteljica Pikinega festivala bo Jelka Reichman

Pika se bo v času letošnjega jubilejnega 30. festivala med 9. in 15. septembrom 2019 potikala po mestnem središču, družbo pa bodo njej in obiskovalcem delale tople podobe odlične slovenske ilustratorke Jelke Reichman, ki jo s Piko veže dolgoletno prijateljstvo. Letos ji bo Pika na odprtju razstave njenih del v Galeriji Velenje podelila naziv častna Pikina ambasadorka.
Preberi več
Velenje, 22. 7. 2019

Bliža se jubilejni 30. Pikin festival

Priprave na 30. Pikin festival so polnem teku. Tako za organizatorje kot za obiskovalce bo letošnji jubilej največje prireditve za otroke in družine v Sloveniji poseben, saj ga bomo praznovali v središču Velenja in v zgodnejšem terminu – od 9. do 15. septembra. Njegov moto bo Pika se po mestu potika, častna pokroviteljica pa odlična ilustratorka in Pikina dolgoletna prijateljica Jelka Reichman.
Preberi več
Velenje, 18. 7. 2019

Odprtje razstave Borisa Beje Tišina v času hrupa

V četrtek, 25. julija 2019, bomo ob 19. uri v Galerije Velenje odprli razstavo kiparskih objektov akademskega kiparja BORISA BEJE z naslovom TIŠINA V ČASU HRUPA.
Preberi več
Velenje, 12. 6. 2019

35. Poletne kulturne prireditve Festivala Velenje

V četrtek, 27. junija, se bodo na Titovem trgu ob 20. uri s koncertom zasedbe The Moonlighting Orchestra začele 35. Poletne kulturne prireditve v Velenju. Do začetka septembra bodo na različnih prizoriščih po mestu ponudile pester program za vse generacije in okuse, poletno sproščenost bo mestu vdahnilo več kot 50 žanrsko različnih dogodkov.
Preberi več