Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 18. 3. 2019

Premiera igrane predstave Kokoška Emilija

V soboto, 23. marca 2019, bosta KD Gledališče Velenje in KUD Dudovo drevo ob 10.30 v mali dvorani Doma kulture Velenje premierno uprizorila igrano predstavo za otroke Kokoška Emilija avtorice Svetlane Makarovič.
Preberi več
Velenje, 12. 3. 2019

Svetovni dan lutk - Indijanska pravljica

Praznovanju svetovnega dneva lutk se pridružujeta tudi Festival Velenje in Lutkovno gledališče Velenje, ki deluje pod njegovim okriljem. Lutkarji bodo za otroke na sam praznik, v četrtek, 21. marca 2019, ob 17. uri v mali dvorani Doma kulture Velenje brezplačno uprizorili lutkovno-igrano predstavo Indijanska pravljica. Predstavi bo sledilo še ustvarjalno druženje.
Preberi več
Velenje, 26. 2. 2019

Sodobna plesna predstava Čarobna gora

Plesalci Instituta za umetničku igru Beograd, Ustanove kulture Vuk Karadžić in Profesionalnega udruženja baletskih umetnika, koreografa i pedagoga Srbije se bodo v sredo, 6. marca 2019, ob 18. uri v veliki dvorani Doma kulture Velenje predstavili s sodobno plesno predstavo Čarobna gora. Ta je nastala v sodelovanju s Festivalom Velenje, njena vsebina pa črpa iz motivov enega najznamenitejših romanov 20. stoletja – istoimenske mojstrovine Thomasa Manna.
Preberi več
Velenje, 18. 2. 2019

Zimske počitnice Festivala Velenje

Festival Velenje bo vsak dan počitniškega tedna popestril s ponudbo svojih dogodkov. Galerija Velenje bo v četrtek, 21. 2., ob 19. uri odprla novo slikarsko in video razstavo Stojana Kneževića in Dominika Mahniča z naslovom Pod svobodnim soncem, otrokom pa posvetila počitniški ustvarjalni delavnici. Kino Velenje bo v okviru počitniškega kina pred filmsko platno vabil otroke in starejše obiskovalce. Velenje je v teh dneh tudi v znamenju jazza – Kreativna jazz klinika prav vsak dan vabi na odlične koncerte glasbenikov z vsega sveta.
Preberi več
Velenje, 13. 2. 2019

Odprtje razstave Pod svobodnim soncem Knežević/Mahnič

Akademska umetnika Stojan Knežević in Dominik Mahnič bosta pod naslovom Pod svobodnim soncem v Galeriji Velenje predstavila krajinsko slikarstvo.
Preberi več
Velenje, 11. 2. 2019

Velenje v znamenju jazza

Velenje bo konec meseca februarja znova prizorišče Kreativne jazz klinike.
Preberi več
Velenje, 24. 1. 2019

Slovenski kulturni praznik

Letošnji kulturni praznik bo v Velenju ponudil pestro paleto dogodkov, ki jih različni velenjski organizatorji pripravljamo v prvem februarskem tednu.
Preberi več
Velenje, 3. 1. 2019

Odprtje razstave v Galeriji Velenje

Dela Rika Debenjaka na ogled v Galeriji Velenje.
Preberi več
Velenje, 4. 12. 2018

Čarobni december v Velenju

Razgiban praznični program
Preberi več
Velenje, 3. 12. 2018

Odprtje razstav v Galeriji velenje

Nove razstave za popestritev prazničnih dni.
Preberi več