Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 10. 5. 2019

Zaključil se je kulturno-vzgojni projekt Kinozaver

Festival Velenje - Kino Velenje je ob podpori Mestne občine Velenje že peto leto uspešno izvedel kulturno-vzgojni projekt Kinozaver, namenjen najstarejši generaciji otrok vseh enot Vrtca Velenje. Program filmske vzgoje zajema teoretično in praktično seznanjanje s sedmo umetnostjo, predpripravo in poustvarjanje v vrtcih. Zaključna slovesnost je bila v sredo, 8. maja, v prostorih Kina Velenje.
Preberi več
Velenje, 8. 5. 2019

Festival Velenje na Medgeneracijskem festivalu

V Velenju bo od četrtka, 16., do sobote, 18. maja 2019, na različnih lokacijah v mestnem središču potekal 9. mednarodni medgeneracijski festival s sloganom »Pozdravljen, bonton!«. Festival Velenje bo kot nosilec kulturnega življenja v mestu, ki bonton nenehno vključuje v svoje dejavnosti, tokratno festivalsko dogajanje dopolnil s promocijo gledališkega bontona za mlade obiskovalce kulturnih dogodkov. Da ne bo ostalo samo pri teoriji, si bodo otroci lahko ob tem ogledali tudi lutkovno-igrano predstavo Indijanska pravljica Lutkovnega gledališča Velenje.
Preberi več
Velenje, 8. 5. 2019

Inventura 19 in O(d)čaran svet

V četrtek, 16. maja, bodo ob 19. uri v pritličju Galerije Velenje odprli razstavo likovnih izdelkov dijakov Gimnazije Velenje, umetniške gimnazije likovne smeri, INVENTURA 19, v nadstropju pa razstavo del akademske slikarke SONJE HRASTNIK JANČIČ z naslovom O(D)ČARAN SVET.
Preberi več
Velenje, 7. 5. 2019

Zakulisne zgodbe ob mednarodnem dnevu družin

Letošnji mednarodni dan družin bomo na Festivalu Velenje praznovali skupaj z rednimi obiskovalkami naših kulturnih prizorišč in prireditev – družinami. Povabili jih bomo na prav poseben sprehod, ki jim bo ponudil vpogled v (skoraj) vse, kar se »za zavesami«, skrito očem obiskovalcev, dogaja v Domu kulture, Galeriji in Kinu Velenje.
Preberi več
Velenje, 23. 4. 2019

Pomladni sejem v Velenju

Tradicionalni Pomladni sejem, ki z bogato in raznovrstno ponudbo na stojnicah, pestrim kulturnim programom, kulinarično ponudbo, ustvarjalnimi delavnicami, razstavami in izobraževalno noto v mesto vsako leto privabi množico obiskovalcev, bo letos potekal v soboto, 11. maja 2019, med 8. in 13. uro na Titovem trgu. Tema letošnjega sejma je URBANO VRTNARJENJE.
Preberi več
Velenje, 8. 4. 2019

Odprtje fotografske razstave Gorana Petraševića

V sredo, 17. aprila, bomo ob 18. uri v mali dvorani Doma kulture Velenje odprli fotografsko razstavo Gorana Petraševića. Razstava sodi v cikel VELENJE: FOTOGENIČNO, s katerim se Festival Velenje pridružuje prazničnim dogodkom ob 60-letnici Velenja.
Preberi več
Velenje, 28. 3. 2019

Odprtje razstave Maše Jazbec v Galeriji Velenje

V četrtek, 4. aprila, bomo ob 19. uri v Galeriji Velenje odprli intermedijsko razstavo MAŠE JAZBEC z naslovom HIBRIDIZACIJA ŽIVOSTI II. Umetnica, kuratorka, doktorica znanosti, profesorica in raziskovalka v svojem novem projektu raziskovanja človeka s pomočjo tehnologije združuje projekt MIKKEL hibrida z BCI napravo in to tudi dokumentira. Projekt bo predstavljen v obliki fotografij in videa, na ogled pa bo do 11. maja 2019.
Preberi več
Velenje, 20. 3. 2019

Premiera multimedijske predstave Listavci

V petek, 29. marca 2019, bo ob 19. uri v veliki dvorani Doma kulture Velenje premiera multimedijske predstave Listavci, pod katero se v produkciji Festivala Velenje podpisujejo skladatelj in avtor multimedijskih vsebin Stane Špegel, koreografinja Nina Mavec Krenker ter plesalke Plesnega teatra Velenje, ki deluje pod okriljem Festivala Velenje. Projekt sta finančno podprla MO Velenje in JSKD.
Preberi več
Velenje, 18. 3. 2019

Premiera igrane predstave Kokoška Emilija

V soboto, 23. marca 2019, bosta KD Gledališče Velenje in KUD Dudovo drevo ob 10.30 v mali dvorani Doma kulture Velenje premierno uprizorila igrano predstavo za otroke Kokoška Emilija avtorice Svetlane Makarovič.
Preberi več
Velenje, 12. 3. 2019

Svetovni dan lutk - Indijanska pravljica

Praznovanju svetovnega dneva lutk se pridružujeta tudi Festival Velenje in Lutkovno gledališče Velenje, ki deluje pod njegovim okriljem. Lutkarji bodo za otroke na sam praznik, v četrtek, 21. marca 2019, ob 17. uri v mali dvorani Doma kulture Velenje brezplačno uprizorili lutkovno-igrano predstavo Indijanska pravljica. Predstavi bo sledilo še ustvarjalno druženje.
Preberi več