Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 3. 9. 2021

32. Pikin festival - predfestivalski dogodki

Med 10. in 15. septembrom bo središče Velenja prizorišče 32. Pikinega festivala – največje prireditve z raznovrstnimi vsebinami za otroke in družine pri nas. Od 6. do 9. septembra pa bo junakinja otrok in nikoli odraslih na poti v Pikino deželo obiskovala lokalne galerije in razstavišča ter z odpiranjem igrivih razstav stopnjevala predfestivalsko vzdušje vse do petka, 10. septembra, ko bo ob 17. uri v slavnostnem spremstvu prispela na Titov trg in razglasila igro za vse.
Preberi več
Velenje, 22. 7. 2021

Bliža se 32. Pikin festival

Med 10. in 15. septembrom 2021 bo v središču Velenja potekal Pikin festival, vedno znova igriv, kulturno-vzgojen in zabaven. Čeprav je festival še vedno mini, bodo doživetja, ki jih pripravlja Pika, maksi. Pripravite se na zanimivo festivalsko raziskovanje in igranje na vse pretege, saj je tema letošnjega festivala Igra za vse. Pričakujemo vas z novimi in starimi igrami, z novimi in starimi »forami«, z novimi in starimi upi in pričakovanji. Z zvoki in barvami odrov, razstavišč in pouličnih vragolij vas bomo popeljali na nepozabno avanturo igrivih dogodivščin!
Preberi več
Velenje, 18. 6. 2021

Poletne kulturne prireditve

Poletne kulturne prireditve Festivala Velenje so se z uvodnimi dogodki in ponovnim odprtjem Kina Velenje začele že junija, glavnino pestrih programskih vsebin za različne okuse in starostne skupine pa smo, kot že tradicionalno, umestili v počitniška julij in avgust. Mesto, njegovi prebivalci in obiskovalci bodo ponovno uživali v razgibanem kulturnem utripu skozi 67 dogodkov na 9 različnih lokacijah – trenutno veljavni ukrepi tudi organizatorjem vplivajo veliko optimizma. Program bo postregel z že uveljavljenimi vsebinami in koncepti ter nekaj programskimi in prostorskimi novostmi (npr. Vista – Park z razgledom).
Preberi več
Velenje, 2. 6. 2021

Premiera Gledališča Velenje: Ne sprehajaj se no vendar čisto gola!

V soboto, 5. junija 2021, bo ob 19.30 v veliki dvorani Doma kulture Velenje Gledališče Velenje premierno uprizorilo komedijo Ne sprehajaj se no vendar čisto gola! v režiji Romea Grebenška. Njen avtor je Georges Feydeau, nastala pa je v koprodukciji Festivala Velenje.
Preberi več
Velenje, 1. 6. 2021

Za filmsko lepe začetke - 6. junija odpiramo Kino Velenje

Z veseljem sporočamo, da tudi v Velenju ponovno začenjamo z izvajanjem kinematografske dejavnosti. V Kinu Velenje bomo zaenkrat filme predvajali ob petkih, nedeljah in ponedeljkih, ob ustreznih varnostnih standardih pa ga bomo za obiskovalce odprli v nedeljo, 6. junija 2021, s projekcijo v okviru otroške matineje.
Preberi več
Velenje, 4. 3. 2021

Spletna platforma Art kino mreže Slovenije tudi v Kinu Velenje

Kino Velenje bo skupaj z dvajsetimi kinematografi, člani Art kino mreže Slovenije (AKMS), od 8. marca preko svoje spletne platforme omogočil ogled skrbno izbranega filmskega programa. Platformo je mreža pripravila v želji, da v času zaprtja kinematografov ohranimo stik z obiskovalci, k večji dostopnosti do kakovostnih filmov pa bo pomembno prispevala tudi v času, ko bo obisk kina spet mogoč. Filme si bodo tako preko spleta lahko ogledali vsi, ki zaradi katerega koli razloga ne bodo mogli v kino.
Preberi več
Velenje, 26. 2. 2021

Pomladni kulturni utrip Festivala Velenje

Marec Festivala Velenje bo prežet z dogodki, ki bodo s svojo obliko in vsebino prvenstveno obeležili različne svetovne dneve in mednarodne praznike, v naše vsebine se vrača tudi že nekaj »predkoronskih« stalnic, predvsem pa nas je pri sestavi programa navdihovala pomlad, z njo pa upanje, da se bodo tudi za kulturo kmalu začeli lepši časi.
Preberi več
Velenje, 9. 2. 2021

Pustno-počitniški utrip Festivala Velenje

Festival Velenje je s svojim občinstvom preko spleta preizkusil in uspešno spletel že raznovrstne poti sodelovanja in ker smo tudi v nošenju mask prav vsi že pravi mojstri, bomo tako nadaljevali še v veselem pustno-počitniškem tednu.
Preberi več
Velenje, 1. 2. 2021

Festival Velenje ob slovenskem kulturnem prazniku

Letošnji kulturni praznik, ki se bo z dogodki raztegnil čez celoten konec tedna, bo v Velenju pester in raznolik. Čeravno smo bili različni organizatorji prisiljeni uporabiti tudi načine, ki sicer niso naša prva izbira (splet), je tokrat v ospredje še močneje stopila želja po tem, da ljudem ponudimo več kot polno skodelico kulture, ki je letos tudi klic po svobodi, ustvarjalnosti in upanju.
Preberi več
Velenje, 2. 12. 2020

Čarobni december Festivala Velenje

S prvim petkovim decembrskim večerom bomo s prižigom praznične razsvetljave v Velenju stopili v najbolj čaroben mesec leta, Čarobni december, ki ga bo v mestu obogatil tudi Festival Velenje. Letos seveda na povsem drugačen način kot pretekla leta, s pomočjo moderne tehnologije in ob upoštevanju trenutno veljavnih ukrepov – in zato še s toliko več želje, da se kljub oddaljenost približamo in obogatimo praznični vsakdan naših občank in občanov. K temu bo gotovo prispevala tudi praznična okrasitev Festivala Velenje (izdelali smo jo sami) iz naravnih in recikliranih materialov ter praznične smrečice, ki bodo nosile prijazna sporočila, odeta v rdeče-bele odtenke letošnje celostne grafične podobe Čarobnega decembra 2020.
Preberi več