Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

11. 10. 2021

Sejem numizmatike in filatelije Numifil 2021

V soboto, 23. oktobra 2021, bo dvorani Centra Nova v središču Velenja od 8.30 do 12.30 potekalo 11. srečanje Numifil. Sejem zbiralcev denarja, znamk in razglednic (NUMI-zmatika, FIL-atelija) sodi med tradicionalno sejemsko ponudbo Velenja.
Preberi več
16. 9. 2021

32. Pikin festival se je uspešno zaključil

Včeraj (v sredo, 15. septembra) se je v Velenju zaključil 32. Pikin festival, ki je v središče najmlajšega slovenskega mesta prinesel igro za vse. Okolico Titovega trga in Mestnega otroškega igrišča je spremenil v Pikino deželo, polno ustvarjalnih delavnic, glasbenih, gledaliških, lutkovnih, plesnih, filmskih in uličnih uprizoritev, likovnih in multimedijskih razstav, interaktivnnih postaj, instalacij, inovativnih vozil in pestre sejemske ponudbe. Predvsem pa pik, kitk, pisanih nogavic, gusarskih zastav in na tisoče nasmehov.
Preberi več
Velenje, 13. 9. 2021

32. Pikin festival - nadaljevanje festivala

Ustvarjalne delavnice, glasbene, gledališke, lutkovne, plesne, filmske in ulične uprizoritve, likovne in multimedijske razstave, interaktivne postaje, instalacije, inovativna vozila, sejmi, pike, kitke, in pisane nogavice – to je Pikin festival, največji otroški dogodek v Sloveniji z 32-letno tradicijo. Začel se je v petek, 10. septembra, ko je junakinja festivala za pet dni prevzela županovanje in središče Velenja preimenovala v Pikino deželo. Igro za vse bo delila še do srede, 15. septembra.
Preberi več
Velenje, 8. 9. 2021

32. Pikin festival - odprtje in dogajanja

Jutri se bo v središču Velenja začel vedno znova igriv, kulturno-vzgojen in zabaven Pikin festival – največji otroški festival v Sloveniji z 32-letno tradicijo. Potem ko bo Pika v štirih predfestivalskih dneh (6.–9. september) odprla devet razstav in priredila Pikino jadralno regato na Velenjskem jezeru, zdaj vabi na Titov trg, kamor bo prispela jutri (v petek, 10. septembra) ob 17. uri. Če si bo pri županu Mestne občine Velenje, glavne pokroviteljice Pikinega festivala, Petru Dermolu izgovorila župansko leto, bo za pet dni prevzela oblast nad mestom in Pikini deželi zapovedala: Igra za vse! Čuki, ki bodo nastopali na odprtju 32. Pikinega festivala, ji bodo z veseljem ugodili. Pikini posebni gostje pa bodo tudi velenjski olimpijci: zlata športna plezalka Janja Garnbret, selektor slovenske plezalne reprezentance Gorazd Hren in parastrelec Gorazd Franček Tiršek.
Preberi več
Velenje, 3. 9. 2021

32. Pikin festival - predfestivalski dogodki

Med 10. in 15. septembrom bo središče Velenja prizorišče 32. Pikinega festivala – največje prireditve z raznovrstnimi vsebinami za otroke in družine pri nas. Od 6. do 9. septembra pa bo junakinja otrok in nikoli odraslih na poti v Pikino deželo obiskovala lokalne galerije in razstavišča ter z odpiranjem igrivih razstav stopnjevala predfestivalsko vzdušje vse do petka, 10. septembra, ko bo ob 17. uri v slavnostnem spremstvu prispela na Titov trg in razglasila igro za vse.
Preberi več
Velenje, 22. 7. 2021

Bliža se 32. Pikin festival

Med 10. in 15. septembrom 2021 bo v središču Velenja potekal Pikin festival, vedno znova igriv, kulturno-vzgojen in zabaven. Čeprav je festival še vedno mini, bodo doživetja, ki jih pripravlja Pika, maksi. Pripravite se na zanimivo festivalsko raziskovanje in igranje na vse pretege, saj je tema letošnjega festivala Igra za vse. Pričakujemo vas z novimi in starimi igrami, z novimi in starimi »forami«, z novimi in starimi upi in pričakovanji. Z zvoki in barvami odrov, razstavišč in pouličnih vragolij vas bomo popeljali na nepozabno avanturo igrivih dogodivščin!
Preberi več
Velenje, 18. 6. 2021

Poletne kulturne prireditve

Poletne kulturne prireditve Festivala Velenje so se z uvodnimi dogodki in ponovnim odprtjem Kina Velenje začele že junija, glavnino pestrih programskih vsebin za različne okuse in starostne skupine pa smo, kot že tradicionalno, umestili v počitniška julij in avgust. Mesto, njegovi prebivalci in obiskovalci bodo ponovno uživali v razgibanem kulturnem utripu skozi 67 dogodkov na 9 različnih lokacijah – trenutno veljavni ukrepi tudi organizatorjem vplivajo veliko optimizma. Program bo postregel z že uveljavljenimi vsebinami in koncepti ter nekaj programskimi in prostorskimi novostmi (npr. Vista – Park z razgledom).
Preberi več
Velenje, 2. 6. 2021

Premiera Gledališča Velenje: Ne sprehajaj se no vendar čisto gola!

V soboto, 5. junija 2021, bo ob 19.30 v veliki dvorani Doma kulture Velenje Gledališče Velenje premierno uprizorilo komedijo Ne sprehajaj se no vendar čisto gola! v režiji Romea Grebenška. Njen avtor je Georges Feydeau, nastala pa je v koprodukciji Festivala Velenje.
Preberi več
Velenje, 1. 6. 2021

Za filmsko lepe začetke - 6. junija odpiramo Kino Velenje

Z veseljem sporočamo, da tudi v Velenju ponovno začenjamo z izvajanjem kinematografske dejavnosti. V Kinu Velenje bomo zaenkrat filme predvajali ob petkih, nedeljah in ponedeljkih, ob ustreznih varnostnih standardih pa ga bomo za obiskovalce odprli v nedeljo, 6. junija 2021, s projekcijo v okviru otroške matineje.
Preberi več
Velenje, 4. 3. 2021

Spletna platforma Art kino mreže Slovenije tudi v Kinu Velenje

Kino Velenje bo skupaj z dvajsetimi kinematografi, člani Art kino mreže Slovenije (AKMS), od 8. marca preko svoje spletne platforme omogočil ogled skrbno izbranega filmskega programa. Platformo je mreža pripravila v želji, da v času zaprtja kinematografov ohranimo stik z obiskovalci, k večji dostopnosti do kakovostnih filmov pa bo pomembno prispevala tudi v času, ko bo obisk kina spet mogoč. Filme si bodo tako preko spleta lahko ogledali vsi, ki zaradi katerega koli razloga ne bodo mogli v kino.
Preberi več