Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 2. 9. 2022

Predfestivalsko dogajanje napoveduje 33. Pikin festival

Med 10. in 14. septembrom 2022 bo v središču Velenja potekal največji slovenski dogodek za otroke in družine - Pikin festival, ki bo tudi v svoji 33. izdaji slavil otroško ustvarjalnost in igrivost ter potekal pod sloganom Narobe svet. V tednu pred festivalom se bo zvrstila vrsta predfestivalskih dogodkov, častna pokroviteljica 33. Pikinega festivala, najboljša športna plezalka Janja Garnbret bo postala Pikina ambasadorka, v soboto, 10. septembra, pa se bo s prihodom Pike, predajo županske lente in zabavnim spremljevalnim programom ob 11. uri na Titovem trg v središču Velenja začelo zares.
Preberi več
Velenje, 23. 8. 2022

Premiera plesne predstave za otroke Muca Copatarica

V petek, 2. septembra 2022, bo ob 17. uri v veliki dvorani Doma kulture Velenje Plesni teater Velenje, ki deluje pod okriljem Festivala Velenje, premierno uprizoril plesno predstavo za otroke Muca Copatarica. Po motivih pravljice Ele Peroci jo je priredila in režirala Nina Mavec Krenker.
Preberi več
Velenje, 29. 7. 2022

Opera Carmen – poletna koncertna različica opere v Velenju

V soboto, 13. avgusta 2022, bo ob 19.00 na Titovem trgu, na osrednjem trgu v Velenju, v okviru Poletnih kulturnih prireditev Festivala Velenje izvedena koncertna različica opere Georga Bizeta – Carmen v izvedbi Operne akademije Pehlivanian. Ta v Sloveniji v poletnih mesecih deluje pod vodstvom priznanega dirigenta, maestra Georgea Pehlivaniana. Dirigirali bodo mladi obetajoči dirigenti, ki se poleti izobražujejo pri maestru Pehlivanianu, pred projektnim orkestrom mladih glasbenikov pa bo nastopilo okoli 25 mladih opernih pevcev.
Preberi več
Velenje, 14. 7. 2022

Bliža se 33. Pikin festival

Med 10. in 14. septembrom 2022 bo v središču Velenja potekal največji slovenski dogodek za otroke in družine - Pikin festival. V svoji 33. izdaji bo slavil otroško ustvarjalnost in igrivost ter potekal pod sloganom Narobe svet. Po dveh letih premora bo festival poleg družin gostil tudi organizirane skupine šolskih in vrtčevskih otrok iz vse Slovenije. Častna pokroviteljica 33. Pikinega festivala bo najboljša športna plezalka in zlata olimpijka Janja Garnbret.
Preberi več
1. 6. 2022

38. Poletne kulturne prireditve Festivala Velenje

Poletne kulturne prireditve Festivala Velenje, eden najstarejših poletnih festivalov v Sloveniji, se bodo z uvodnimi dogodki v svoji 38. izdaji začele že junija, glavnino pestrih programskih vsebin za različne okuse in starostne skupine pa smo, kot že tradicionalno, umestili v počitniška julij in avgust. Mesto, njegovi prebivalci in obiskovalci bodo v razgibanem kulturnem utripu (brez koronskih omejitev) ponovno uživali v več kot 70 dogodkih na 12 različnih lokacijah. Program bo postregel z že uveljavljenimi vsebinami in koncepti, programskimi in prostorskimi novostmi, na voljo pa bo ponovno tudi Poletni kulturni abonma.
Preberi več
Velenje, 20. 5. 2022

Premiera otroške igrane predstave za otroke KDO JE NAPRAVIL VIDKU SRAJČICO

Velenje, 17. maj 2022 – V petek, 27. maja 2022, bo ob 17. uri v mali dvorani Doma kulture Velenje Gledališče Velenje v koprodukciji s Festivalom Velenje premierno uprizorilo otroško predstavo Kdo je napravil Vidku srajčico. Predstava za otroke je nastala po predlogi priljubljene slovenske pravljice Frana Levstika, režiral pa jo je Romeo Grebenšek.
Preberi več
Velenje, 18. 5. 2022

Zaključil se je nadgrajeni kulturno-vzgojni projekt Kinozaver, letos vključil tudi osnovnošolce

Festival Velenje - Kino Velenje je ob podpori Mestne občine Velenje že osmo leto uspešno izvedel kulturno-vzgojni projekt Kinozaver, namenjen najstarejši generaciji otrok vseh enot Vrtca Velenje. Program filmske vzgoje zajema teoretično in praktično seznanjanje s sedmo umetnostjo, predpripravo in poustvarjanje v vrtcih. Zaključna slovesnost je potekala v dveh delih, 9. in 13. maja, v prostorih Kina Velenje. V letošnjem letu so projekt nadgradili in razširili še na šolsko generacijo v obliki filmskega kulturnega dne.
Preberi več
Velenje, 6. 5. 2022

Premiera lutkovno-igrane predstave Peter Nos

V soboto, 21. maja 2022, bo ob 10.30 v mali dvorani Doma kulture Velenje Lutkovno gledališče Velenje, ki deluje pod okriljem Festivala Velenje, premierno uprizorilo lutkovno-igrano predstavo Peter Nos. Po motivih literarnih del Leopolda in Primoža Suhodolčana jo je priredila in režirala Alice Čop.
Preberi več
Velenje, 13. 4. 2022

Tradicionalno prvomajsko srečanje na Graški Gori 2022

Mestna občina Velenje bo tudi letos v sodelovanju s Festivalom Velenje, Kulturnim društvom Graška Gora in sindikatoma SKEI in SPESS organizirala tradicionalno prvomajsko srečanje ob prazniku dela na Graški gori. Srečanje bo v torek, 1. maja, od 11. do 17. ure na športnem igrišču na Graški gori. Slavnostni govornik na prireditvi bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, slavnostni nagovor pa bo imel predstavnik sindikatov.
Preberi več
Velenje, 5. 4. 2022

Velenje bo gostilo dobrodelni koncert Samo en cvet

V Velenju bomo v soboto, 9. aprila, gostili dobrodelni koncert z naslovom ene najbolj znanih Kajuhovih pesmi Samo en cvet. Na koncertu v Rdeči dvorani se bodo predstavili številni izvajalci, zbori in orkestri. Sredstva koncerta bodo namenjena Ustanovi Franca Rozmana Staneta, ki izvaja socialne programe za vojne veterane in spodbuja založniško in spominsko dejavnost na področju domoljubnih zgodovinskih obdobij v preteklosti.
Preberi več