Ideogram fotoaparata

Festival VelenjeLASTNA PRODUKCIJA


LASTNA PRODUKCIJA

Festival Velenje je javni zavod, ki deluje na področju kulture. Med vsemi prireditvami in dogodki, ki jih pripravljamo, imajo dogodki, namenjeni otrokom in mladini, prav posebno mesto.

Veliko pozornost posvečamo lastni produkciji, ki nastaja na domačem odru. Plesne produkcije pripravlja Plesni teater Velenje, lutkovne produkcije pa Lutkovno gledališče Velenje. V letu 2010 pa smo pripravili uprizoritveno delo - muzikal Čarovnik iz Oza, v katerem sodelujejo projektni orkester Festivala Velenje, Šolski center Velenje in Glasbena šola Velenje, ki je med občinstvom požel neverjetnem uspeh. Tako smo v letu 2012 pripravili novi mladinski muzikal Aladin. Tudi ta muzikal je doživel neverjeten uspeh. Marca 2013 se je med presežke uvrstil mednarodni projekt He, he, Helium, ki je bil sprejet na enega najbolj prestižnih festivalov sodobnega plesa v Južni Koreji. Ob koncu 2013 pa je sledila produkcija pra ljičnega projekta Mitosled, v katerem se nam je pridružil tudi eden najboljših slovenskih igralcev Marko Mandić.

Pripravljamo tudi največjo otroško prireditev v državi - Pikin festival, pomembni dejavnosti pa predstavljata tudi kino in turizem.

Za vas smo izbrali najboljše. Povabite nas na obisk ali pa nas obiščite v Velenju. Pokličite nas, prepričani smo, da vas bodo naše predstave navdušile.

 
Izdelava spletnih strani: AV studio