Festival Velenje

Sejmi

Tematski sejmi

 • Pomladni sejem

  Na Pomladnem sejmu se ponovno vidimo drugo leto!

 • BazArt

  BazArt je umetniško-razstavna tržnica, na kateri umetnice in umetniki ter ostali ustvarjalci ponujajo svoje kreativne izdelke in artikle ročnih spretnosti. Festival Velenje v okviru BazArta vsem obiskovalcem  ponuja možnost ogleda in nakupa unikatnih izdelokov, od nakita, grafik, stekla, keramike, unikatnih oblačil, igrač, lesnih izdelkov ter naravne kozmetike.

  Več informacij o letošnjem BazArtu bomo objavili kmalu.

 • Numifil

  Sejem zbiralcev denarja, znamk in razglednic (NUMI-zmatika, FIL-atelija) sodi med tradicionalno sejemsko ponudbo Festivala Velenje. Na srečanju si je vsako leto mogoče ogledati ter se seznaniti z različnimi zbirateljskimi področji in kupiti različne primerke s področja filatelije, numizmatike in kartofilije.

  Sejem je letos potekal v mesecu oktobru ter zabeležil jubilejno 10. obletnico.

 • Praznični sejem

  Zimski december je mesec obdarovanj, praznovanj in srčnih trenutkov. V sklopu decembrskih dogodkov Festival Velenje organizira PRAZNIČNI SEJEM drobnih daril in dobrot. Na Cankarjevi ulici želimo v okviru sejma obiskovalcem vsako leto ponuditi lepe praznične izdelke, narejene s skrbnostjo in toplino ustvarjalnih rok.

  Vabimo vas, da si ogledate raznoliko ponudbo ali pa se nam s prijavo pridružite in s svojimi izdelki obogatite naše prodajne stojnice. Prijave za Praznični sejem 2019 bomo zbirali do 30. novembra 2019, sejem pa bo letos potekal v soboto, 14. 12. 2019. Prijavnico lahko pošljete na info@festival-velenje.si, za vse dodatne informacije pa smo vam na voljo na 03/ 898 25 71.

 • Bolšji sejem

  Že osemnajst let, vsako drugo soboto od marca do decembra, poteka tradicionalni bolšji sejem v središču mesta na Cankarjevi ulici v Velenju. Sejem je namenjen vsem ljubiteljem starin, zbirateljem in ljudem, ki iščejo zanimive in pozabljene predmete. Na sejmu lahko kupite različne stare predmete, kot so stare slike, knjige, razglednice, staro pohištvo ter druge predmete, ki nosijo zbiralsko ali nostalgično vrednost. Sejem je primeren kraj za drobna raziskovanja, sobotna druženja in obujanje spominov ... 

  Za sodelovanje na sejmu se lahko prijavite na e-naslov: info@festival-velenje.si.