Festival Velenje

Sejmi

Tematski sejmi

 • Pomladni sejem

  Pomlad že trka na vrata! Prihaja čas za pripravo vrta, rožnih gredic, sadovnjaka …

  Vabimo, da se nam pridružite na Pomladnem sejmu na Titovem trgu, ki bo v soboto, 11. maja 2019, med 8. in 13. uro.

  Tema letošnjega sejma je URBANO VRTNARJENJE in na to temo bomo pripravili bogato ponudbo: kulturni program, izobraževalni program – trende zasaditev, otroške ustvarjalnice, poskrbeli bomo tudi za zanimivo kulinarično ponudbo.

  Prijavnico nam lahko pošljete na: Festival Velenje, Titov trg 4, 3320 Velenje, e-naslov: info@festival-velenje.si. Za več informacij smo vam na voljo na telefonski številki 03 898 25 81.

  Sejem organizirata Festival Velenje in Mestna občina Velenje s soorganizatorji.

  Prijazno vabljeni, da se nam pridružite s svojo bogato ponudbo!

  V primeru slabega vremena sejem odpade!

 • BazArt

  BazArt je umetniško-razstavna tržnica, na kateri umetnice in umetniki ter ostali ustvarjalci ponujajo svoje kreativne izdelke in artikle ročnih spretnosti. Festival Velenje v okviru BazArta vsem obiskovalcem  ponuja možnost ogleda in nakupa unikatnih izdelokov, od nakita, grafik, stekla, keramike, unikatnih oblačil, igrač, lesnih izdelkov ter naravne kozmetike.

  Več informacij o letošnjem BazArtu bomo objavili kmalu.

 • Numifil

  Sejem zbiralcev denarja, znamk in razglednic (NUMI-zmatika, FIL-atelija) sodi med tradicionalno sejemsko ponudbo Festivala Velenje. Na srečanju si je vsako leto mogoče ogledati ter se seznaniti z različnimi zbirateljskimi področji in kupiti različne primerke s področja filatelije, numizmatike in kartofilije.

  Letos sejem beleži jubilejno 10. obletnico in bo potekal v soboto, 26. 10. 2019.

 • Praznični sejem

  Zimski december je mesec obdarovanj, praznovanj in srčnih trenutkov. V sklopu decembrskih dogodkov Festival Velenje organizira PRAZNIČNI SEJEM drobnih daril in dobrot. Na Cankarjevi ulici želimo v okviru sejma obiskovalcem vsako leto ponuditi lepe praznične izdelke, narejene s skrbnostjo in toplino ustvarjalnih rok.

  Vabimo vas, da si ogledate raznoliko ponudbo ali pa se nam s prijavo pridružite in s svojimi izdelki obogatite naše prodajne stojnice. Prijave za Praznični sejem 2019 bomo zbirali v mesecu decembru.

 • Bolšji sejem

  Že osemnajst let, vsako drugo soboto od marca do decembra, poteka tradicionalni bolšji sejem v središču mesta na Cankarjevi ulici v Velenju. Sejem je namenjen vsem ljubiteljem starin, zbirateljem in ljudem, ki iščejo zanimive in pozabljene predmete. Na sejmu lahko kupite različne stare predmete, kot so stare slike, knjige, razglednice, staro pohištvo ter druge predmete, ki nosijo zbiralsko ali nostalgično vrednost. Sejem je primeren kraj za drobna raziskovanja, sobotna druženja in obujanje spominov ... 

  Za sodelovanje na sejmu se lahko prijavite na e-naslov: info@festival-velenje.si.