Festival Velenje

Sejmi

Tematski sejmi

 • Pomladni sejem

  Pomlad že trka na vrata! Prihaja čas za pripravo vrta, rožnih gredic, sadovnjaka …

  Zato vas vabimo, da se nam pridružite na Pomladnem sejmu na Titovem trgu, ki bo v soboto, 9. maja 2020, med 8. in 13. uro.
  Namen sejma je, da obiskovalcem na enem mestu predstavimo in ponudimo vse, kar je povezano z  vzgojo in nego rastlin ter pripravo zemlje. Zato vas prijazno vabimo, da se nam pridružite in svojo ponudbo predstavite obiskovalcem sejma.
  Tema letošnjega sejma so  ZELIŠČA in na to temo bomo pripravili bogato ponudbo - kulturni program, izobraževalni program – trende zasaditev, otroške ustvarjalnice, poskrbeli bomo tudi za zanimivo kulinarično ponudbo.

  Cena najema stojnice znaša 20,00 EUR (DDV je vključen). Stojnice so lesene s streho, velikost pulta je 2 x 1 m. Ob stojnici je možno najeti dodaten prostor ali električni priključek, kar lahko označite na priloženi prijavnici. Rok za prijavo je do srede, 24. aprila 2020.

  Prijavnico nam lahko pošljete na: Festival Velenje, Titov trg 4, 3320 Velenje, e-naslov: info@festival-velenje.si. Za več informacij smo vam na voljo na telefonski številki 03 898 25 88.

  V primeru slabega vremena sejem odpade!

  Sejem organizirata Festival Velenje in Mestna občina Velenje s soorganizatorji.

  Prijazno vabljeni, da se nam pridružite s svojo bogato ponudbo!

 • BazArt

  BazArt je umetniško-razstavna tržnica, na kateri umetnice in umetniki ter ostali ustvarjalci ponujajo svoje kreativne izdelke in artikle ročnih spretnosti. Festival Velenje v okviru BazArta vsem obiskovalcem  ponuja možnost ogleda in nakupa unikatnih izdelokov, od nakita, grafik, stekla, keramike, unikatnih oblačil, igrač, lesnih izdelkov ter naravne kozmetike.

  Več informacij o letošnjem BazArtu bomo objavili kmalu.

 • Numifil

  Sejem zbiralcev denarja, znamk in razglednic (NUMI-zmatika, FIL-atelija) sodi med tradicionalno sejemsko ponudbo Festivala Velenje. Na srečanju si je vsako leto mogoče ogledati ter se seznaniti z različnimi zbirateljskimi področji in kupiti različne primerke s področja filatelije, numizmatike in kartofilije.

  Sejem je lansko leto potekal v mesecu oktobru ter zabeležil jubilejno 10. obletnico.

 • Praznični sejem

  Zimski december je mesec obdarovanj, praznovanj in srčnih trenutkov. V sklopu decembrskih dogodkov Festival Velenje organizira PRAZNIČNI SEJEM drobnih daril in dobrot. Na Cankarjevi ulici želimo v okviru sejma obiskovalcem vsako leto ponuditi lepe praznične izdelke, narejene s skrbnostjo in toplino ustvarjalnih rok.

 • Bolšji sejem

  Že osemnajst let, vsako drugo soboto od marca do decembra, poteka tradicionalni bolšji sejem v središču mesta na Cankarjevi ulici v Velenju. Sejem je namenjen vsem ljubiteljem starin, zbirateljem in ljudem, ki iščejo zanimive in pozabljene predmete. Na sejmu lahko kupite različne stare predmete, kot so stare slike, knjige, razglednice, staro pohištvo ter druge predmete, ki nosijo zbiralsko ali nostalgično vrednost. Sejem je primeren kraj za drobna raziskovanja, sobotna druženja in obujanje spominov ... 

  Za sodelovanje na sejmu se lahko prijavite na e-naslov: info@festival-velenje.si.