Skip to content
banner image

Novice

Dom kulture Velenje, 29. 11. 2020

E-svečanost ob 60-letnici Doma kulture Velenje

Danes naš in vaš Dom kulture Velenje praznuje 60 let. Ne moremo sicer praznovati v živo, a vseeno lahko praznujemo skupaj! Pridružite se nam na e-svečanosti.
Preberi več
Velenje, 26. 11. 2020

Vse najboljše, draga Pika!

Čeprav bo najmočnejša deklica na svetu vedno stara 9 let, je literarna predloga z njenim likom na Švedskem prvič izšla na današnji dan pred 75 leti. Pika Nogavička je najbolj obsežno delo Astrid Lindgren, ki ga je napisala v letih 1945 -1948. Delo upravičeno uvrščajo med »knjige stoletja«, saj je prevedeno kar v sedemdeset jezikov in se na Unescovem seznamu uvršča na peto mesto najbolj prevajanih mladinskih del. Astridin mož Sture Lindgren je rad rekel: »Pika ni knjiga. To je neke vrste patentna iznajdba«. Svobodomiselni nazor, neskončna domišljija, nesebična dobrota in pogum so verjetno glavni aduti mlade junakinje, ki je vzor prenekateremu otroku in odraslemu.
Preberi več
Velenje, 19. 11. 2020

Vabljeni k prebiranju spominov, povezanih z Domom kulture Velenje

Praznujemo in se spominjamo ... Dobrodošli v seriji spominov, povezanih z Domom kulture Velenje. Vsak dan en gost, vsak dan novi spomini!
Preberi več
Dom kulture Velenje, 18. 11. 2020

O Domu kulture Velenje ob obletnici

Dom kulture Velenje je stičišče kulturnega življenja, ena osrednjih zgradb sodobnega Velenja in objekt modernizma pod spomeniškim varstvom. Njegova gradnja se je začela leta 1958 in zaključila dve leti kasneje. Glavni snovalec tega stavbnega bisera je bil arhitekt Oton Gaspari, ki je želel v Velenju zgraditi stavbo, na katero bodo meščani ponosni. Na njej je zato uporabil dragocene naravne materiale in umetniške modernistične detajle, ki poudarjajo reprezentančnost objekta in njegove funkcije.
Preberi več
Velenje, 6. 11. 2020

Slovenski teden filma letos na daljavo

Od 8. do 13. novembra s sloganom: Mislimo film, podprimo film! Slovenski filmski center od leta 2010 sistematično podpira kakovostne programe filmske vzgoje, lani je vzpostavil še eno novo stalnico – Slovenski teden filma. Ta se bo vsako leto odvil v tednu okrog rojstnega dne Franceta Štiglica, 12. novembra. V sodelovanju z Bazo slovenskih filmov bo letos potekal na daljavo. Letošnja osrednja tema je slovenski mladinski filmi nekoč in danes, šolam pa na daljavo ponujajo 6 izbranih filmov, in sicer VESNA, režija František Čáp (1953); GRAJSKI BIKI, režija Jože Pogačnik (1967); SREČA NA VRVICI (digitalno restavrirana različica), režija Jane Kavčič (1977); GREMO MI PO SVOJE, režija Miha Hočevar (2010); RAZREDNI SOVRAŽNIK, režija Rok Biček (2013) in POJDI Z MANO, režija Igor Šterk (2016).
Preberi več
Dom kulture Velenje, 4. 11. 2020

Praznujmo skupaj 60 let Doma kulture Velenje

Dom kulture Velenje, modernistični biser in ponos Velenja, mesta kulture, bo 29. novembra 2020 praznoval 60 let. Načrtovano bogato praznovanje, za katera bi s številnimi sodelujočimi umetniki in ustvarjalci poskrbel Festival Velenje, se bo zaradi trenutnih ukrepov v okrnjeni obliki odvijalo predvsem na spletu.
Preberi več
Velenje, 30. 10. 2020

Spletni dogodek - Ustvari svojo risanko

Družinska spletna delavnica stop-motion animacije.
Preberi več
26. 10. 2020

Vračilo vstopnic in vpis abonmajev na daljavo

Čeprav je blagajna Festivala Velenje do nadaljnjega zaprta, pa je skladno z vladnim odlokom (ULR 152/2020) ponujanje in prodaja blaga in storitev dovoljeno na daljavo. Torej so vplačila in izplačila mogoča na TRR. Vse napovedane prireditve bomo izvedli v novih terminih, zaenkrat odpade le dogodek Hej, partizan!
Preberi več
Velenje, 22. 10. 2020

Novo v Galeriji Velenje: Konkretna umetnosti iz Galerije Murska Sobota

Tematska razstava z naslovom Konkretna umetnost iz stalne zbirke Galerije Murska Sobota predstavlja presečišče različnih sklopov stalne zbirke.
Preberi več
Velenje, 22. 10. 2020

Blagajna Festivala Velenje zaprta!

Spoštovani, v Uradnem listu RS je bil včeraj objavljen Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS, ki v 2. členu navaja, da v kulturnih ustanovah ni več dovoljeno ponujanje storitev neposredno potrošnikom (izjeme so galerije, knjižnice in muzeji). Odlok začne veljati z 21. 10. 2020. To pomeni, da moramo v Domu kulture Velenje in v Kinu Velenje za obiskovalce zapreti tudi blagajne. Takoj, ko dobimo odgovore pristojnih institucij, vas bomo obvestili, ali lahko izvajamo vsaj plačila in vračila preko TRR. Vsi, ki ste pred časom kupili vstopnice za koncert Hej, partizan!, boste obveščeni o načinu vračila kupnine, saj ta dogodek zagotovo odpade. Vse abonmajske dogodke pa le prestavljamo na nove termine. Hvala za razumevanje in upamo, da se kultura kmalu vrne v dvorane!
Preberi več