Skip to content
banner image

Novice

Velenje, 23. 2. 2022

Do 25. februarja rok za prijavo k izvedbi občinskih proslav v 2022

Decembra je Mestna občina Velenje na spletni strani www.velenje.si (Javne objave) objavili Javno povabilo za izvedbo osrednjih občinskih proslav v letu 2022. Želijo si, da bi tudi naslednje leto proslave izvajali predvsem lokalni kulturni ustvarjalci, ki jim tako želijo tudi pomagati, saj se zavedajo, da je zaradi epidemije njihovo delo še posebej omejeno. Na javno povabilo se lahko prijavijo pravne osebe, fizične osebe in posamezniki, ki imajo status samostojnega kulturnega ustvarjalca. Višina zagotovljenih sredstev za izvedbo posamezne proslave znaša 3 tisoč evrov (DDV je zajet). Pri kakovosti programa bomo upoštevali tudi vključevanje velenjskih ustvarjalcev, medgeneracijsko povezovanje in sodelovanje več ustvarjalcev pri pripravi programa, saj je tudi povezovanje na tem področju pomembno. Rok za prijavo na povabilo je 25. februar.
Preberi več
Velenje, 21. 2. 2022

Sprostitev dobršnega dela epidemičnih ukrepov

Zaradi sprostitve dobršnega dela epidemičnih ukrepov lahko od danes naprej v naših dvoranah, galeriji, kinu in drugih prireditvenih prostorih znova zapolnimo vse sedeže. V zaprtih prostorih so še vedno obvezne ustrezne zaščitne maske, nujno je tudi razkuževanje rok.
Preberi več
Velenje, 18. 2. 2022

Zimske počitnice v Velenju 2022

Juhuhu, počitnice so že skoraj tu! Za polovico slovenskih šolarjev se bodo konec meseca začele enotedenske zimske šolske počitnic. Pred njimi je teden dni zimskega veselja - v Velenju smo javni zavodi in društva v sodelovanju z Mestno občino Velenje za njih pripravili vrsto dejavnosti in aktivnosti.
Preberi več
Velenje, 8. 2. 2022

Sodelujte pri pripravi Lokalnega programa kulture 2022–2028

Mestna občina Velenje je pripravila Osnutek Lokalnega programa kulture 2022–2028. Občani lahko podajo svoje pripombe na vsebino osnutka. V četrtek, 24. februarja, bo ob 18. uri v mali dvorani Doma kulture Velenje potekala javna razprava o osnutku lokalnega programa kulture. Vse zainteresirane občane, ki bi želeli sodelovati s svojimi predlogi, vabimo, da se javne razprave udeležijo.
Preberi več
Velenje, 19. 1. 2022

Poziv k oddaji ponudb za tisk

Festival Velenje poziva k oddaji ponudbe za tisk za Galerijo Velenje in Festival Velenje za obdobje enega leta. Rok za oddajo ponudbe je sreda, 26. 1. 2022.
Preberi več
Velenje, 10. 1. 2022

Današnja predstava Belega abonmaja Tutošomato zaradi bolezni žal odpade

Spoštovani abonenti Belega abonmaja, sporočamo, da ponedeljkova predstava Tutošomato zaradi bolezni v ansamblu žal odpade. Nov datum predstave sporočimo kmalu. Vstopnice bodo veljale za naslednji termin, zato jih prihranite.
Preberi več
Velenje, 31. 12. 2021

Srečno novo leto 2022!

Lep, miren in srčen prehod v leto 2022!
Preberi več
Velenje, 21. 12. 2021

Sodelujte v nagradni igri Praznični foto utrinki!

Letošnji božični večer vam bosta s pestro paleto praznične glasbe popestrila DJ Mrky in Andreja na virtualni božični zabavi.
Preberi več
Velenje, 9. 12. 2021

Spremljajte prihod dedka Mraza v živo

Tudi letos bo v Šaleško dolino prišel dobri mož z belo brado, ki ga otroci vedno komaj čakajo. V dolini bo ostal vse do silvestrovega, vmes pa bo obdaril številne otroke. Tokrat ga bomo sprejeli na toplem, v Rdeči dvorani, za glasbeno zabavo pa bo poskrbel Challe Salle. Prihod dobrega moža bomo v živo predvajali tudi preko naših kanalov.
Preberi več
29. 11. 2021

Dom kulture Velenje praznuje 61 let!

Hiša kulture, vedno polna glasbe, besed in korakov, danes praznuje 61 let. Vse najboljše Dom kulture Velenje! V čast praznovanja se bodo na njegovih odrih zvrstile kar tri premiere domačih, hišnih produkcij, in sicer premiera gledališke predstave Butalci (Gledališče Velenje), premiera sodobnega baleta Možiček (Balkan Dance Project) ter premiera lutkovne predstave Nana, mala opica (Lutkovno gledališče Velenje). Praznujte z nami!
Preberi več