Skip to content
banner image

Novice

Dom kulture Velenje, 22. 12. 2020

Božiček bere pravljico

Ker vas letos ne morem obiskati tako na blizu, vam že takoj obljubim, da vas bom na skrivaj obiskal ponoči. Vseeno pa sem se odločil, da vas letos pobožam na prav poseben način – z zgodbico o junakinji, ki jo dobro poznate, z zgodbo o Piki Nogavički pisateljice Astrid Lindgren. Vabljeni k prebiranju v ponedeljek, torek in sredo, 21., 22. in 23. 12., ob 18. uri.
Preberi več
Velenje, 17. 12. 2020

Čarobne četrtinke

Štiri zaporedne četrtke (3., 10., 17. in 24. 12.) bomo namenili družinskemu virtualnemu ogledu produkcij Festivala Velenje pod naslovom Čarobne četrtinke. Na ogled bodo video 60 let Doma kulture Velenje, e-proslava ob 60-letnici Doma kulture Velenje, plesna predstava Pajkovke ter lutkovna predstava Medvedek in Zlatolaska. Ves predvajani program je nastal v produkciji Festivala Velenje v izvedbi Lutkovnega gledališča Velenje, projektnega gledališča Velenje in Plesnega teatra Velenje.
Preberi več
Galerija Velenje, 17. 12. 2020

Odprtje virtualne razstave Teatralna ekspresivnost - Modni svetovi MATICA VELERJA

Pozdravljeni na odprtju virtualne razstave Teatralna ekspresivnost - Modni svetovi MATICA VELERJA. Tokrat lahko razstavo v Galeriji Velenje otvorite kar vi.
Preberi več
Velenje, 15. 12. 2020

Obdarite letos s Festivalom Velenje!

… ker so dobre misli pol zdravja … ker pokloni osrečujejo … ker se kulturna doživetja dotaknejo drugače … Svojim bližnjim lahko poklonite darilne kartice v vrednosti 15, 20, 30, 40 ali 50 evrov, ki jih bodo lahko izkoristili za obisk prireditev, za kinoljubce – velike in male – priporočamo abonmaje 5 ali 10 zvezdic oz. otroški filmski petko ali desetko za ogled kino predstav, še ves december pa velja tudi posebna ponudba Priročnika za Pike in gusarje, ki bo razveselil prav vse otroke! Vse željeno vam bomo poslali po pošti.
Preberi več
Velenje, 10. 12. 2020

Virtualni prihod dedka Mraza

Letos na nekoliko drugačen način, a dedek Mraz vseeno naznanja svoj prihod! V sklopu letošnjega Čarobnega decembra vas vabimo na virtualni prihod dedka Mraza, ki bo potekal v četrtek, 10. 12. 2020, ob 17:45.
Preberi več
Velenje, 9. 12. 2020

Praznična obdarovalnica

Vstopili smo v praznični mesec, ki je tudi mesec pozornosti, topline, drobnih daril in prijaznih besed. Festival Velenje v tem času organizira Praznično obdarovalnico, bazar z lokalnimi izdelki, na katerem lahko obiskovalci kupijo darila za svoje najbližje.
Preberi več
6. 12. 2020

Škratove ustvarjalnice

Galerija Velenje in Festival Velenje sta za male in malo večje umetnike pripravila sklop spletnih Škratovih ustvarjalnic, ki bodo na ogled vsak petek in nedeljo ob 18. uri. Petkove bodo namenjene malo bolj veščim rokam, nedeljske pa predvsem otrokom oziroma družinskemu ustvarjanju. Delavnice si boste lahko ogledali na spletni strani Festivala Velenje ter na Facebook profilu Festivala Velenje.
Preberi več
Velenje, 5. 12. 2020

Čarobne sobotnice

Čarobne sobotnice, naša praznična stalnica, se bo z lutkovno-gledališko ponudbo za najmlajšo publiko preselila na FB stran, YouTube kanal in spletno stran Festivala Velenje. Štiri zaporedne sobote (5., 12., 19. in 26. 12.) si bodo otroci ob 10.30 tako preko spleta lahko ogledali lutkovno predstavo Volk in kozlički, družinski muzikal Aladin jr., lutkovno predstavo Svinjski pastir in muzikal Žaba Greta.
Preberi več
Velenje, 3. 12. 2020

Nagradna igra Prešerna ugankarica

Ob današnjem prav posebnem dnevu vas vabimo, da preizkusite svoje male sive celice z našo Prešerno ugankarico!
Preberi več
Velenje, 3. 12. 2020

Čarobni december 2020 je tu!

S prvim petkovim decembrskim večerom bomo s prižigom praznične razsvetljave v Velenju stopili v najbolj čaroben mesec leta, Čarobni december, ki ga bo v mestu obogatil tudi Festival Velenje. Letos seveda na povsem drugačen način kot pretekla leta, s pomočjo moderne tehnologije in ob upoštevanju trenutno veljavnih ukrepov – in zato še s toliko več želje, da se kljub oddaljenost približamo in obogatimo praznični vsakdan naših občank in občanov. K temu bo gotovo prispevala tudi praznična okrasitev Festivala Velenje (izdelali smo jo sami) iz naravnih in recikliranih materialov ter praznične smrečice, ki bodo nosile prijazna sporočila, odeta v rdeče-bele odtenke letošnje celostne grafične podobe Čarobnega decembra 2020. In kaj smo vam pripravili letos? Predstave in delavnice bodo na ogled na FB strani, na spletni strani in YouTube kanalu Festivala Velenje.
Preberi več