Skip to content
banner image

Novice

Velenje, 20. 6. 2022

Prelistajte programsko zgibanko Poletje v Velenju

Letošnje 38. Poletne kulturne prireditve se bodo začele že z junijem, prvim mesecem, ko zadiši po zabavi, sproščenosti, druženju. Do septembra bomo pripravili raznolik program prireditev, vsekakor pa bomo vanje zajeli dogajanje za vse generacije in okuse, obiskovalcem bomo ponudili že poznane cikle ter nekaj novosti - vrača se tudi naš Poletni abonma. Program celotnega dogajanja najdete v programski zgibanki.
Preberi več
Velenje, 13. 6. 2022

Počitniški program za otroke v Velenju

Različni ponudniki kulturno-umetniških in športno-rekreativnih programov smo skupaj ustvarili šopek poletnega mestnega dogajanja, iz katerega si lahko izberete in naberete aktivnosti, ki so vam pisane na kožo in ukrojene prav za vas.
Preberi več
Velenje, 31. 5. 2022

Poletni kulturni abonma 2022 že na voljo!

Začetek abonmajskih prireditev se približuje, abonentske kartice pa so že na voljo na blagajni Festivala Velenje. Izbor predstav in koncertov vam bo gotovo popestril pet poletnih večerov.
Preberi več
Velenje, 11. 4. 2022

Vabljeni na avdicijo za vlogo Pikine pomočnice!

Pozor, pozor! Festival Velenje, glavni organizator Pikinega festivala, bo v sredo, 11. maja 2022, ob 17. uri v Domu kulture Velenje pripravil avdicijo za vlogo Pikine pomočnice. Izbrana kandidatka bo na letošnjem festivalu, ki bo potekal med 10. in 15. septembrom, nastopila v vlogi Pike pomočnice, naslednje leto pa bo morda prevzela vlogo uradne Pike.
Preberi več
Velenje, 5. 4. 2022

Velenje bo gostilo dobrodelni koncert Samo en cvet

V Velenju bomo v soboto, 9. aprila, gostili dobrodelni koncert z naslovom ene najbolj znanih Kajuhovih pesmi Samo en cvet. Na koncertu v Rdeči dvorani se bodo predstavili številni izvajalci, zbori in orkestri. Sredstva koncerta bodo namenjena Ustanovi Franca Rozmana Staneta, ki izvaja socialne programe za vojne veterane in spodbuja založniško in spominsko dejavnost na področju domoljubnih zgodovinskih obdobij v preteklosti.
Preberi več
21. 3. 2022

Poslanica ob svetovnem dnevu lutk

Ob svetovnem dnevu lutk vas vabimo k prebiranju poslanice naše "največje" lutkarice Alice Čop, preberete pa si lahko tudi slovensko poslanico ob tej priložnosti ... Vsem našim lutkaricam in lutkarjem pa iskrene čestitke ob prazniku in še veliko igrivega, ustvarjalnega navdiha!
Preberi več
18. 3. 2022

Ta dan cvetim - ob svetovnem dnevu poezije

Izbor pomladnega prebujanja ob 21. marcu, svetovnem dnevu poezije ...
Preberi več
Velenje, 11. 3. 2022

Gregorjevo prinaša pomlad!

Gregorjevo je praznik, ki se praznuje 12. marca na god svetega Gregorja. Takrat naj bi se po ljudskem izročilu ženili ptički, ki v tem času res postanejo bolj živahni, v zraku se čuti pomlad. Po starih običajih so se dekleta ozirala v nebo, saj je po ljudskem verovanju veljalo, da bo prva ptica, ki jo bo dekle videlo na ta dan, naznanila, kakšen bo njen mož. V Velenju bomo prihod pomladi in razcveta ljubezni v soboto, 12. 3. 2022, pozdravili z nastopoma Šaleškega folklornega društva Koleda in folklorne skupine Osnovne šole Gustava Šiliha. Plesalci in godci bodo ljudske plese in šege, ki so med nami zakoreninjene že dolgo, predstavljali od 10. ure dalje v centru mesta in na ploščadi pred Domom kulture Velenje.
Preberi več
Velenje, 8. 3. 2022

Vabljeni k ogledu razstave ob mednarodnem dnevu žena - Genialnost pod krinko

Ob mednarodnem dnevu žena vas vabimo k ogledu razstave, ki osvetljuje zgodbe žensk, ki so ustvarjale pod moškimi psevdonimi, in žensk, katerih uspehe so pripisali njihovim moškim kolegom. Prezrte v zgodovini ali skrite pod moškim imenom so sedaj tukaj. Vsaj nekatere med njimi. S svojimi polnimi imeni in priznanimi dosežki, ki so spremenili svet.
Preberi več
Velenje, 1. 3. 2022

Poziv k oddaji ponudb za izvedbo gostinskih storitev

Vabimo k oddaji ponudbe za izvedbo gostinskih storitev na koncertu skupine Dan D, v soboto, 12. 3. 2022, na Titovem trgu.
Preberi več