Skip to content
banner image

Novice

Velenje, 6. 1. 2021

Podobe doma kulture 1960/2020

Festival Velenje je v sodelovanju z Muzejem Velenje pred dobrim mesecem ob 60-letnici odprl priložnostno foto razstavo v preddverju male dvorane Doma kulture Velenje. Ker si razstave trenutno ne morete ogledati v živo, se nam je zdelo vredno, da predstavimo širši izbor (čez 100) fotografij, ki predstavljajo Dom kulture Velenje in zgodbe okoli njega. V ospredju so dogodki pred in v samem domu kulture, pa arhitektura, urbanizem, detajli, prireditve… Fotografije odražajo duh časa, estetsko doživljanje kulture in so priča številnim dogodkom, ki dajejo pečat kot mesto kulture. Vabljeni k ogledu spletne fotografske razstave ob 60-letnici Doma kulture Velenje!
Preberi več
Velenje, 5. 1. 2021

Festivalske sobotnice

Tudi v januarju želimo otrokom, družinam in mladim po srcu omogočiti, da sobotne dopoldneve preživijo v družbi domišljije, kulture ter pravljičnega sveta lutk. Sobote tako na Festivalu Velenje ostajajo rezervirane za otroške lutkovne predstave Lutkovnega gledališča Velenje.
Preberi več
Velenje, 5. 1. 2021

Festivalske četrtinke

Tudi v januarju nadaljujemo s festivalskimi četrtinkami. Vsak četrtek v mesecu svojo ponudbo družinskih predstav selimo na FB stran, YouTube kanal in spletno stran Festivala Velenje.
Preberi več
Velenje, 31. 12. 2020

Srečno novo leto!

Preberi več
Velenje, 28. 12. 2020

Vabljeni k ogledu dobrih misli in želja za leto 2021

Polepšajte si praznike s pregledom dobrih misli in želja za leto 2021. Upamo, da vas bodo grele v zadnjih dneh tega leta, hkrati pa nam vsem dale upanje, da bo leto 2021 takšno, kot si vsi želimo.
Preberi več
Velenje, 26. 12. 2020

Čestitamo ob dnevu samostojnosti in enotnosti!

Čestitamo ob letošnjem dnevu samostojnosti in enotnosti!
Preberi več
Velenje, 23. 12. 2020

Naj res bo srečno to novo leto!

Vabljeni k ogledu čestitke Festivala Velenje.
Preberi več
Velenje, 23. 12. 2020

Predstava kamišibaj gledališča: Dilema. Kdo ima prav?

Skozi slike nam bosta tokrat zgodbo pripovedovala Vanja Iva Kretič in Boštjan Oder. Vabljeni v domače kamišibaj gledališče s predstavo Dilema. Kdo ima prav?
Preberi več
Velenje, 23. 12. 2020

Začnite novo leto z baletno predstavo Palčica

Za prvi popoldan v novem letu vabljeni, da se nam pridružite v pravljičnem svetu ene najlepših Andersenovih pravljic - Palčica. Baletna predstava, v kateri plešejo učenci oddelka za balet Glasbene šole Velenje, je bila uprizorjena leta 2019, tokrat pa vam jo prvič ponujamo na ogled iz domačega fotelja. Ravno prav za prvi dan v letu! Predstava bo na ogled v petek, 1. 1. 2021, ob 18. uri.
Preberi več
Velenje, 23. 12. 2020

Virtualni božič s 2PARTY

Da bo božični večer🎉 zares popoln, ga zaključite s praznično glasbo v živo iz studia - tokrat kar pri vas doma! Skozi največje in najlepše božične glasbene uspešnice vas bosta med 18. in 21. uro popeljala in mogoče tudi zaplesala Andreja in DJ Mrky - 2party. 🎧🎼🕺 Pa lepe praznike želimo!
Preberi več