Skip to content
banner image

Novice

Velenje, 6. 6. 2024

Bogato počitniško dogajanje v Velenju

Velenje, 6. junija 2024 – V Velenju vsako leto številni organizatorji – javni zavodi, društva in zasebniki – pripravijo vrsto počitniških aktivnosti, namenjenih tako mlajšim kot starejšim otrokom. V treh počitniških mesecih se bo v Velenju zvrstilo več kot 20 večdnevnih počitniških sklopov ter preko 50 posameznih počitniških dogodkov, ki bodo poskrbeli za raznoliko paleto počitniških dogajanj, od športnih, kulturnih, umetniških, ustvarjalnih, raziskovalnih, zabavnih … Nekateri večdnevni sklopi so plačljivi, večina posameznih dogodkov pa je brezplačnih.
Preberi več
Velenje, 6. 2. 2024

Festival Velenje ob slovenskem kulturnem prazniku 2024

Slovenski kulturni praznik bo Festival Velenje obeležil z več dogodki, ki se bodo med 6. in 8. februarjem zvrstili v vseh njegovih programskih enotah, v Domu kulture Velenje, Galeriji Velenje in Kinu Velenje.
Preberi več
Velenje, 15. 1. 2024

Velenje je v letošnjem letu nosilec naziva evropski zeleni list

Velenje je v 2024 nosilec naziva evropski zeleni list. Nagrado je Velenju lani v Grenoblu podelila evropska komisija. Gre za nagrado za dosežke in delovanje na področju varstva okolja – v preteklosti in danes. Leta 2024 bo tako naše mesto delovalo z mislijo na bolj zeleno prihodnost!
Preberi več