Skip to content
banner image

Novice

Evropski art kino dan v Kinu Velenje

V nedeljo, 13. novembra 2022, se bo v evropskih kinematografih že sedmič odvil Evropski art kino dan, ki je namenjen praznovanju kina in raznovrstnosti evropskega filma, nastal pa je na pobudo združenj CICAE in Europa Cinemas. Na ta dan kinematografi širom po Evropi s projekcijami in dogodki slavijo raznolikost evropskega filma. V Sloveniji se mu že od začetka pobude pridružujejo kinematografi Art kino mreže Slovenije – tudi KINO VELENJE. Na ta dan bomo predvajali tri odlične filme za tri različne starostne skupine, prav vsi trije pa bodo na ogled BREZPLAČNO!

16.00, velika dvorana
Najboljši rojstni dan, sinhroniziran film za otroke (4+)
Vsak otrok ima rad svoj rojstni dan in nepričakovane dogodivščine! Zajček Karelček z ljubečo družino živi v hiši na robu mesta. Navajen je, da je vsa pozornost staršev namenjena njemu – a vse se spremeni, ko se rodi njegova sestrica Klara …

18.00, mala dvorana
Kraljica smeha, mladinska drama
Film o izražanju mladostniških čustev in upanju je hkrati komedija in drama, ki optimistično portretira Sashine najtežje trenutke odraščanja.

19.00, velika dvorana
Dobri šef, komedija
Blanco je karizmatični, na videz dobrohotni lastnik družinske tovarne, ki je zadnje čase še posebej pod pritiskom, saj se poteguje za regionalno nagrado za poslovno odličnost. V glavni vlogi blesti Javier Bardem, film pa je prejel tudi številne nagrade.