Ideogram fotoaparata
Fotogalerija
 

Festival VelenjeVabimo


Vabimo

19.10.2017 Balkan Dance Project Vol. 3


Premiera četrtega mednarodnega plesnega projekta Festivala Velenje.
Plesni projekt združuje mlade obetavne koreografe, plesalce in ustvarjalce iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije ter Makedonije. Predstava je sestavljena iz treh delov, ki nastajajo v koreografiji Aleksandra Saše Ilića in v režiji Aleksandra Nikolića (iz Srbije), Ivane Hadžihasanović iz BiH in Igorja Kirova iz Makedonije.

Aleksandar Saša Ilić in Aleksandar Nikolić bosta s pomočjo giba prikazala Cankarjevo burlesko Pohujšanje v dolini Šentflorjanski. Kaj se zgodi, ko se v rajsko dolino, polno samozadostnosti, prekrito s prahom, ki jo od preostalega sveta ločuje pajkova mreža nenadoma pojavi Pohujšanje in uniči zlobno harmonijo Šentflorjanske doline?
Igra življenja in igra spomina ... Igra osebnosti in igra smrti ... Znaki na poti življenja in smrti, plasti osebnosti in spominov kot zidovi samega bistva človeka. Koreografinja Ivana Hadžihasanović bo v drugem delu predstave predstavila srž Andričevega velikega literarnega dela Znaki ob poti.
Tokratna inspiracija koreografije Igorja Kirova z naslovom »Što te nema« je sevdalinka, ki je edinstven narodni glasbeni izraz Bosne in Hercegovine.
Projekt nastaja v koprodukciji Festivala Velenje, Tanzelarije iz BIH, Profesionalnega združenja baletnih umetnikov, koreografov in pedagogov iz Srbije in Instituta za umetniški ples iz Beograda.
Plešejo: Mojca Majcen, Ema Janković, Zujelha Kečo, Branko Mitrović, Luka Živković in Jakša Filipovac

Četrtek, 19. oktober, ob 19. uri, Dom kulture Velenje (velika dvorana)
Vstopnina 8 EUR

Informacije: 03/898 25 90, info@festival-velenje.si

 
Izdelava spletnih strani: AV studio