Skip to content
banner image

Novice

Velenje, 2. 4. 2021

Živalice presenečenja

V času velikonočnih praznikov vam ponujamo idejo za ustvarjalno preživljanje prostega časa v krogu družine. Izdelajte prikupne živalice, ki vas bodo s presenečenjem, ki se skriva v njih, zagotovo razveselile!
Preberi več
Velenje, 2. 4. 2021

2. april - svetovni dan knjig za otroke

2. april v spomin na rojstni dan vélikega Hansa Christiana Andersena posvečamo knjigam za otroke. Otroci in knjige gredo odlično namreč skupaj. Oboje napajajo morja domišljije, med knjižnimi platnicami in v otroški glavi ni nemogočih poti, za popisanimi stranmi knjige in rastočimi koraki stojijo skrbne roke odraslih, ki jih usmerjajo in ujamejo, ko zavijejo na stranpoti. Otroci in knjige potrebujejo drug drugega. Tudi Festival Velenje jih je letos želel povezati, na obisk je povabil tudi Piko, ki je privolila celo v to, da bi podpisovala knjige otrok. Ja, odkar je izdala svoj Priročnik za Pike in gusarje, se tudi črke Piki ne zdijo več nerešljiva uganka! Mimogrede, priročnik lahko kupite na posebnem knjigomatu, ki se nahaja v Starem Velenju. Čeprav se ni vse zgodilo po naših željah, vas ob današnjem dnevu vabimo k dobrim mislim za vsa knjižna bogastva sveta …
Preberi več
Velenje, 1. 4. 2021

Vabljeni k sodelovanju v natečaju Haiga – podobe haikuja

April je svetovni mesec poezije, 17. april pa svetovni dan HAIKUJA – prav posebne poezije, ki jo navdihuje čustvo trenutka in je pravi pesniški miniaturni biser. Tradicionalno je izvedena v edinstvenem orientalskem duhu, prežeta s posebnim pogledom na svet – gre za zaznavanje narave in sveta okoli sebe, ki se zrcali v notranjih razmišljanjih in občutjih. Posebna pa je tudi po tehnični plati. Haiku je sestavljen iz 17 zlogov in ima zgolj tri verze – prvi in tretji verz imata po pet, drugi pa sedem zlogov. Haiku lahko opisuje trenutke iz narave, riše občutja ali se igra z besedami. A tokrat ne bomo ostali le pri besedah – haiku, dopolnjen s skico, risbo, sliko, ilustracijo ali fotografijo, imenujemo HAIGE oziroma HAIGA – ko je haiku več kot beseda, je torej haiga.
Preberi več
Velenje, 30. 3. 2021

Dom kulture Velenje in Galerija Velenje bosta do nadaljnjega zaprta

Festival Velenje sporoča, da bosta skladno z zadnjimi ukrepi za zajezitev epidemije od četrtka, 1. aprila 2021, zaprta Dom kulture Velenje in Galerija Velenje.
Preberi več
Velenje, 24. 3. 2021

V požaru poškodovan Dom kulture Velenje

To noč so neznane osebe namerno zanetile ogenj ob Domu Kulture Velenje. Zgorelo je več stolov in miz, ki so bili zloženi pod stopnišče, saj lokal Mozaik zaradi epidemije ne obratuje. Požar so med 2. in 3. uro pogasili velenjski gasilci. V požaru je bilo poškodovana fasada Doma kulture Velenje, kamniti tlak, stopnišče z ograjo, nadstrešek nad stranskim vhodom, elektro omarica in napeljava. Z zlonamernim dejanjem so povzročili veliko škodo na pomembnem kulturnem spomeniku. Kaznivo dejanje smo že prijavili na Policijsko postajo Velenje, ki že raziskuje primer. Škodo še ocenjujemo. O dogodku je bil obveščen tudi Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Nad vandalizmom smo zelo ogorčeni, v nas se prepletata žalost in jeza nad tem nerazumnim dejanjem. Vsako tovrstno dejanje strogo obsojamo in si želimo, da bi bilo naše mesto urejeno in čisto ter da se takšna dejanja v prihodnosti ne bi več ponavljala. Vse občanke in občane pozivamo, da, če bodo priča kakšnih podobnih dejanj, to nemudoma sporočijo redarski službi Skupne občinske uprave SAŠA regije na telefonsko številko 03 89 61 748 ali to prijavijo na Policijsko postajo Velenje na telefonsko številko 03 89 86 100.
Preberi več
Velenje, 4. 3. 2021

Kino Velenje tudi na spletu!

Kino Velenje je eden izmed dvajsetih kinematografov v Art kino mreži Slovenije (AKMS), ki od 8. marca prek lastne spletne platforme omogoča ogled skrbno izbranega filmskega programa. Platforma je preprosta in varna za uporabnika, omogoča legalen ogled filmov, z enotnim kuriranim programom in cenikom. Program bomo pripravljali tedensko, z enim dogodkom – predstavitev novega filma – za splošno publiko (vsak četrtek ob 19. uri) in enim dogodkom za mlada občinstva (vsako soboto ob 17. uri). na voljo pa bo tudi posebna paketna ponudba filmov po ugodni ceni. Filme si bo mogoče ogledati na osebnem računalniku, tablici, pametnem telefonu ali televizorju. Vse o registraciji, računu in najemu filma izveste na spletni platformi. Sledili bodo tudi spremljevalni dogodki in vsebine.
Preberi več
Velenje, 15. 2. 2021

Pustni utrinki: Pustni spletni kolaž fotografij preteklih pustovanj

Letos bomo ob omejitvah socialnega življenja obujali spomine na pretekla pustovanja za mlade in mlade po srcu, ki smo jih v preteklem desetletju v skupni soorganizaciji pripravili pod okriljem Mestne občine Velenje, Festival Velenje, Rdeča dvorana Velenje, Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, Mladinski center Velenje, Turistična zveza Velenje in Zavod za turizem Šaleške doline. Vabljeni k ogledu razstave in utrinkov preteklih pustovanj.
Preberi več
Velenje, 15. 2. 2021

Vabljeni na virtualno pustno rajanje

V spletnih druženjih smo zdaj že pravi mojstri, v nošenju mask smo pa sploh neprekosljivi! Letos bomo za pusta združili oboje – v pustnem rajanju se bomo združevali preko spleta, seveda kostumirani in čisto drugačni! Odpadejo vsi izgovori glede slabega vremena, vaša preobleka pa je lahko v domačem okolju še toliko bolj izvirna, velika, barvita! Na virtualnem družinskem pustnem rajanju z DJ Mrkyjem in Andrejo – 2Party se dobimo v torek, 16. 2. 2021, med 17. in 19. uro.
Preberi več
Velenje, 13. 2. 2021

Pust hrust ustvarja

Zopet prihaja tisti čas, ko se nam pridruži Pust Hrust in z njegovo pomočjo preženemo teto Zimo. Maske, ki so postale nova modna muha v svetu, navdušujejo tudi Pusta Hrusta, ki se je odločil izdelati svojo zabavno različico in z njo dodobra prestrašiti zimo. Pridružite se nam pri izdelavi pustne maske - po navodilih gospoda Hrusta.
Preberi več
Velenje, 5. 2. 2021

Objava javnega razpisa za izbiro kulturnih programov in projektov

Mestna občina Velenje bo jutri, 5. februarja, na spletni strani www.velenje.si objavila javni razpis za izbiro kulturnih programov in projektov, ki jih bomo sofinancirali v letošnjem letu. Za sofinanciranje kulturnih programov in projektov v letu 2021 namenjamo 93.850 evrov. Prijavitelji morajo prijave oddati do 8. marca 2021, najkasneje do 23.59, ko se bo aplikacija za oddajo elektronske prijave zaprla.
Preberi več