Skip to content
banner image

Novice

Velenje, 20. 7. 2021

Vnovčite BON21 na Festivalu Velenje!

Od 1. avgusta 2021 lahko tudi na Festivalu Velenje unovčite BON21 za nakup vstopnic, abonmajev in izdelkov. Najnižji možni znesek je 10 evrov. Nakup z bonom je mogoč le v predprodaji na glavni blagajni Festivala Velenje, Titov trg 4, pritličje (nakup ni možen tik pred dogodkom na ostalih blagajnah). S sabo imejte vedno veljaven osebni dokument.
Preberi več
Velenje, 18. 7. 2021

Današnji dogodek Profesor Kuzman mlajši ODPADE!

Zaradi slabe vremenske napovedi odpovedujemo današnji dogodek, ki bi moral potekati na Visti. Dogodek smo prestavili na nedeljo, 22. 8. 2021. Hvala za razumevanje!
Preberi več
Velenje, 2. 7. 2021

Zbiramo prijave za delo na 32. Pikinem festivalu

Dragi študenti pozor! Letošnji Pikin festival bo – pa čeprav ponovno na nekoliko poseben in drugačen način. Njegova že 32. izdaja se bo odvijala pod geslom Igra za vse!. Pika bo na dogajanje v mestno središče vabila od petka, 10. 9., vse do srede, 15. 9. 2021, delo pa bo v večji meri potekalo med soboto, 11. 9, ter sredo, 15. 9. 2021. Priprava letošnjega festivala je bila zelo velik, predvsem pa negotov zalogaj. Trdno odločeni, da ga vendarle speljemo, smo se opirali na njegovo bogato tradicijo in predvsem željo, da obiskovalcem ponudimo vsaj nekaj tiste radožive in razigrane (kulturne) zabave, ki jo živi in prinaša Pika.
Preberi več
Velenje, 2. 7. 2021

Kino na prostem Zvezde pod zvezdami vabi!

Vsak poletni ponedeljek vas bomo razveseljevali (morda tudi nasmejali, pretresli, kaj novega naučili ali vam položili na srce) - v kinu na prostem ZVEZDE POD ZVEZDAMI! V juliju se bodo projekcije na ploščadi Doma kulture Velenje začele ob 21.30, v avgustu pa pol ure prej, ob 21. uri. V primeru slabega vremena jih bomo prestavili v veliko dvorano Doma kulture Velenje. Kot že vrsto let, si boste tudi letos lahko filme ogledali brezplačno, z velikim veseljem pa vam jih bomo predvajali s pomočjo novega projektorja, ki bo poskrbel za odlično kvaliteto slike. Privoščimo vam filmsko lepo poletje, naj k temu prispeva tudi naš program …
Preberi več
Velenje, 6. 6. 2021

Zaradi slabega vremena današnji dogodek na jezeru Profesor Kuzman mlajši ODPADE

Zaradi slabega vremena odpovedujemo predstavo Profesor Kuzman mlajši, ki bi morala danes ob 19. uri potekati na novem prireditvenem prostoru na jezeru. Hvala za razumevanje.
Preberi več
Velenje, 31. 5. 2021

Kino Velenje odpira svoja vrata!

Kino Velenje ponovno vabi na filmske projekcije svojega rednega programa. V juniju si boste lahko filme ogledali v petek, nedeljo in ponedeljek.
Preberi več
Velenje, 27. 5. 2021

Glas umetnika: Marko Mandić

V času zatišja kulturnih in umetniških dogodkov, prireditev, festivalov dajemo besedo tistim, ki jih že mesece pogrešamo na naših odrih. Ustvarjalci bodo v zapisih predstavili svoje doživljanje trenutne situacije, kreativne rešitve in (samo)spoznanja, ki so pospremila nenavaden duh časa.
Preberi več
Velenje, 26. 5. 2021

Bilo je maja ...

Pred vami so zgodbe o velikanih nekih davnih majev, ki so s svojim delom zaznamovali zgodovino in pustili neizmerni pečat na kulturi v svojem okolju in času, njihove dosežke in sledi pa občudujemo tudi dandanes. Razstava bo v živo na ogled v sredo, 26. maja 2021, pred Domom kulture Velenje. V maju 2021 ... Napoleon Bonaparte - 200. obletnica smrti, Ivan Cankar - 145. obletnica rojstva, Bob Marley - 40. obletnica smrti, Mihail A. Bulgakov - 130. obletnica rojstva, Marjana Deržaj - 85. obletnica rojstva, Janez Vajkard Valvasor - 380. obletnica krsta (neznan datum rojstva)
Preberi več
Velenje, 24. 5. 2021

Bila so Titova mesta

Dan mladosti, 25. maj, je bil v času Socialistične federativne republike Jugoslavije praznik jugoslovanske mladine. Na dan, ko je rojstni dan praznoval predsednik države Josip Broz Tito (v resnici rojen 7. maja), vas vabimo k obujanju spominov – vabljeni k ogledu dokumentarnega filma Bila so Titova mesta.
Preberi več