Skip to content
banner image

Novice

Velenje, 15. 12. 2020

Obdarite letos s Festivalom Velenje!

… ker so dobre misli pol zdravja … ker pokloni osrečujejo … ker se kulturna doživetja dotaknejo drugače … Svojim bližnjim lahko poklonite darilne kartice v vrednosti 15, 20, 30, 40 ali 50 evrov, ki jih bodo lahko izkoristili za obisk prireditev, za kinoljubce – velike in male – priporočamo abonmaje 5 ali 10 zvezdic oz. otroški filmski petko ali desetko za ogled kino predstav, še ves december pa velja tudi posebna ponudba Priročnika za Pike in gusarje, ki bo razveselil prav vse otroke! Vse željeno vam bomo poslali po pošti.
Preberi več
Velenje, 10. 12. 2020

Virtualni prihod dedka Mraza

Letos na nekoliko drugačen način, a dedek Mraz vseeno naznanja svoj prihod! V sklopu letošnjega Čarobnega decembra vas vabimo na virtualni prihod dedka Mraza, ki bo potekal v četrtek, 10. 12. 2020, ob 17:45.
Preberi več
Velenje, 9. 12. 2020

Praznična obdarovalnica

Vstopili smo v praznični mesec, ki je tudi mesec pozornosti, topline, drobnih daril in prijaznih besed. Festival Velenje v tem času organizira Praznično obdarovalnico, bazar z lokalnimi izdelki, na katerem lahko obiskovalci kupijo darila za svoje najbližje.
Preberi več
6. 12. 2020

Škratove ustvarjalnice

Galerija Velenje in Festival Velenje sta za male in malo večje umetnike pripravila sklop spletnih Škratovih ustvarjalnic, ki bodo na ogled vsak petek in nedeljo ob 18. uri. Petkove bodo namenjene malo bolj veščim rokam, nedeljske pa predvsem otrokom oziroma družinskemu ustvarjanju. Delavnice si boste lahko ogledali na spletni strani Festivala Velenje ter na Facebook profilu Festivala Velenje.
Preberi več
Velenje, 5. 12. 2020

Čarobne sobotnice

Čarobne sobotnice, naša praznična stalnica, se bo z lutkovno-gledališko ponudbo za najmlajšo publiko preselila na FB stran, YouTube kanal in spletno stran Festivala Velenje. Štiri zaporedne sobote (5., 12., 19. in 26. 12.) si bodo otroci ob 10.30 tako preko spleta lahko ogledali lutkovno predstavo Volk in kozlički, družinski muzikal Aladin jr., lutkovno predstavo Svinjski pastir in muzikal Žaba Greta.
Preberi več
Velenje, 3. 12. 2020

Nagradna igra Prešerna ugankarica

Ob današnjem prav posebnem dnevu vas vabimo, da preizkusite svoje male sive celice z našo Prešerno ugankarico!
Preberi več
Velenje, 3. 12. 2020

Čarobni december 2020 je tu!

S prvim petkovim decembrskim večerom bomo s prižigom praznične razsvetljave v Velenju stopili v najbolj čaroben mesec leta, Čarobni december, ki ga bo v mestu obogatil tudi Festival Velenje. Letos seveda na povsem drugačen način kot pretekla leta, s pomočjo moderne tehnologije in ob upoštevanju trenutno veljavnih ukrepov – in zato še s toliko več želje, da se kljub oddaljenost približamo in obogatimo praznični vsakdan naših občank in občanov. K temu bo gotovo prispevala tudi praznična okrasitev Festivala Velenje (izdelali smo jo sami) iz naravnih in recikliranih materialov ter praznične smrečice, ki bodo nosile prijazna sporočila, odeta v rdeče-bele odtenke letošnje celostne grafične podobe Čarobnega decembra 2020. In kaj smo vam pripravili letos? Predstave in delavnice bodo na ogled na FB strani, na spletni strani in YouTube kanalu Festivala Velenje.
Preberi več
Dom kulture Velenje, 2. 12. 2020

Premiera videa Izrezani spomini

Ob 60-letnici Doma kulture Velenje je Festival Velenje, ki skrbi za njegove bogate in raznolike kulturne vsebine, pripravil kar nekaj dogodkov, ki so se - seveda v spletni obliki - zvrstili v preteklih dneh. Naslednji v vrsti je premierna predstavitev kratkega filma Tjaše Selič z naslovom Izrezani spomini: Iz zgodb lokalnih časopisov 1960-2020. Gre za sprehod skozi časopisne članke in omembe doma kulture ter njegovega življenja iz treh lokalnih časopisov: Šaleškega rudarja, Rudarja in Našega časa.
Preberi več
Dom kulture Velenje, 29. 11. 2020

E-svečanost ob 60-letnici Doma kulture Velenje

Danes naš in vaš Dom kulture Velenje praznuje 60 let. Ne moremo sicer praznovati v živo, a vseeno lahko praznujemo skupaj! Pridružite se nam na e-svečanosti.
Preberi več
Velenje, 26. 11. 2020

Vse najboljše, draga Pika!

Čeprav bo najmočnejša deklica na svetu vedno stara 9 let, je literarna predloga z njenim likom na Švedskem prvič izšla na današnji dan pred 75 leti. Pika Nogavička je najbolj obsežno delo Astrid Lindgren, ki ga je napisala v letih 1945 -1948. Delo upravičeno uvrščajo med »knjige stoletja«, saj je prevedeno kar v sedemdeset jezikov in se na Unescovem seznamu uvršča na peto mesto najbolj prevajanih mladinskih del. Astridin mož Sture Lindgren je rad rekel: »Pika ni knjiga. To je neke vrste patentna iznajdba«. Svobodomiselni nazor, neskončna domišljija, nesebična dobrota in pogum so verjetno glavni aduti mlade junakinje, ki je vzor prenekateremu otroku in odraslemu.
Preberi več