Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Premiera lutkovno-igrane predstave Pujski so zakon!

Druga premiera Lutkovnega gledališča Velenje v letošnjem letu (maja so na oder postavili Petra Nosa) bo v rožnatih barvah. Scenarij "prašičje romance" je Alice Čop napisala po motivih knjige Rozi in Tufko avtorice Katje Reider.

Zgodba govori o nežni punčki Rozi, ki rada pleše, poje in se igra z milnimi mehurčki. Tufko na drugi strani najraje divje teka po gozdu in rije po blatu, ob rilcu pa mu rastejo čekani. Če vam povemo, da je Rozi pujsa, Tufko pa merjasec, se že sliši bolj logično, kajne? Glavna junaka sta si različna in na prvi pogled nista eden drugemu niti malo všeč. A nekaj imata vendarle skupnega – oba namreč sanjarita, da bi končno našla pravega prijatelja. Pri tem pa seveda oba računata na pomoč najmlajših gledalk in gledalcev.

Režija: Alice Čop in Kajetan Čop
Scenografija: Kajetan Čop
Kostumografija: Noemi Čop
Oblikovanje luči: Davorin Štorgelj
Igra: Noemi Čop
Produkcija: Festival Velenje - Lutkovno gledališče Velenje
Prestava je nastala s podporo Mestne občine Velenje.

Lutkovno-igrana interaktivna predstava traja 35 minut in je primerna za otroke, starejše od štirih let.

Premiera Lutkovnega gledališča Velenje je ena od štirih, ki se bodo v novembru, mesecu, ko Dom kulture Velenje praznuje 62 let, v koprodukciji Festivala Velenje zgodile na odrskih deskah matične hiše. Že 14. novembra bodo dijaki Šolskega centra Velenje uprizorili glasbeno komedijo Otroci s postaje Zoom, 27. novembra bo sledila premiera plesno-gibalno predstave Capoeira – igra brez konca Tanje Tajnik, Pipoca Academy in Capoeira Tribo Unida Velenje, 29. novembra pa bo Gledališče Velenje uprizorilo še gledališko predstavo Burundanga.