Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 29. 11. 2022

Festival Velenje na Ta veseli dan kulture

V soboto, 3. decembra, bodo številne slovenske kulturne ustanove, zavodi, društva in kulturni ustvarjalci nasploh ob Ta veselem dnevu kulture obiskovalcem ponudili veliko raznovrstnih (brezplačnih) možnosti za kulturno obogatitev. Množičnemu kulturnemu dogodku in vseslovenskemu veselemu praznovanju ob Prešernovem rojstnem dnevu se pridružuje tudi Festival Velenje, ki bo ta dan pripravil dogodke v Galeriji in Kinu Velenje ter v Domu kulture Velenje (v sodelovanju s KD MePZ Gorenje).
Preberi več
Velenje, 23. 11. 2022

Čarobni december 2022 v Velenju

S 1. decembrom bo Velenje s prižigom praznične razsvetljave vstopilo v najbolj čaroben mesec, v katerem se bo zvrstilo skoraj 100 prazničnih dogodkov, ki jih prirejajo različni zavodi, društva, šole in gostinci ter drugi organizatorji dogodkov. Festival Velenje pripravlja več vsebinskih sklopov. Najmlajši bodo v Domu kulture Velenje lahko uživali v lutkovni in igrani produkciji na Čarobnih sobotnicah, na Titovem trgu se bodo v času Čarobne promenade zvrstili številni koncerti in ulične animacije za otroke, drobna darila in pozornosti bodo na voljo na Prazničnem sejmu, v Kinu Velenje bosta na ogled cikla Novoletne iskrice in Decembrska romantika, 31. decembra pa bo ob 18. uri na Titovem trgu otroško silvestrovanje z Mojco in Plesno šolo Spin, malo kasneje pa še slovo od starega leta s skupino Rok'n'Band in županovo novoletno poslanico.
Preberi več
Velenje, 7. 11. 2022

Premiera lutkovno-igrane predstave Pujski so zakon!

V soboto, 19. novembra 2022, bo ob 10.30 v mali dvorani Doma kulture Velenje Lutkovno gledališče Velenje, ki deluje pod okriljem Festivala Velenje, premierno uprizorilo lutkovno-igrano predstavo Pujski so zakon!. Po literarnih motivih Katje Reider jo je priredila in režirala Alice Čop v sodelovanju s Kajetanom Čopom.
Preberi več