Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Sedma umetnost štarta prvega - S 1. 6. se odpira Kino Velenje

V Kinu Velenje smo se na sprejem obiskovalcev temeljito pripravili. Kino spored smo prevetrili v programskem, izvedbenem in varnostnem smislu. V juniju bomo tako obratovali ob nedeljah in ponedeljkih. Ob nedeljah bomo ob 16. uri predvajali predstave za otroke (Otroška matineja), zvečer ob 20. uri pa komercialno filmsko produkcijo. Ponedeljki zvečer bodo kot doslej rezervirani za art filme v okviru Filmskega gledališča (ob 20. uri). 

V prostorih kina smo namestili opozorilne vsebine o medsebojni razdalji, razkuževanju in postopanju v sami kinodvorani, namestili smo razkužila in poskrbeli tudi za zaščito naših zaposlenih. Prav tako bomo v veliki dvorani (zaenkrat bomo projekcije izvajali le v njej), ki sicer sprejme 234 ljudi, gostili le do 49 gledalcev, ki bodo ustrezno oddaljeni drug od drugega (izjema so seveda člani istega gospodinjstva oz. družine). Med posameznimi projekcijami bomo temeljito prezračevali prostore in razkuževali sedišča. Še vedno velja, da obiskovalci za obisk kino predstave potrebujejo zaščitno masko (izjema so otroci do 12 let), vzpodbujali pa jih bomo tudi k brezgotovinskemu plačilu.

Uvodni ponedeljek, 1. junija, bomo predvajali francosko komično dramo Posebni, ki je čudovita zgodba, posneta po resničnih dogodkih, o dveh moških, vzgojiteljih otrok in mladostnikov z avtizmom. Film močno izziva družbena in sodobna vprašanja, kjer je kolektivni svet znova v središču vsega: socialni delavci, prostovoljci, zdravstveni delavci, ki si prizadevajo skrbeti za avtistične najstnike. Režiserja Olivier Nakache in Éric Toledano sta film ustvarila s svojo ljubeznijo do človeštva, prepričanjem v življenje skupine in humorjem kot prvo in končno obrambo v človeških odnosih – več kot odličen film za ponoven zagon filmske dejavnosti, ki je v Velenju sicer zelo dobro obiskana in tudi podprta s strani lokalne oblasti.

V poletnih mesecih bomo ob rednem programu ob ponedeljkih ponovno pripravili cikel brezplačnih projekcij kina na prostem Zvezde pod zvezdami (program zanj je že pripravljen).