Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 28. 5. 2020

Z junijem se pričenjajo 36. Poletne kulturne prireditve Festivala Velenje

Letošnje Poletne kulturne prireditve, ki bodo gotovo nekoliko drugačne kot pretekla leta, bo Festival Velenje začel s prvim junijskim večerom, v katerem bomo ponovno obudili kinematografsko dejavnost. Do septembra bomo pripravili raznolik program prireditev, ki bodo potekale v skladu z vladnimi napotki, vsekakor pa bomo vanje zajeli dogajanje za vse generacije in okuse, obiskovalcem bomo ponudili že poznane cikle ter kar nekaj času in razmeram prilagojenih novosti.
Preberi več
Velenje, 21. 5. 2020

Sedma umetnost štarta prvega - S 1. 6. se odpira Kino Velenje

Z veseljem sporočamo, da tudi v Velenju ponovno začenjamo z izvajanjem kinematografske dejavnosti. V Kinu Velenje bomo zaenkrat filme predvajali ob nedeljah in ponedeljkih, ob ustreznih varnostnih standardih pa ga bomo za obiskovalce odprli v ponedeljek, 1. junija 2020, s projekcijo komične drame Posebni.
Preberi več
Velenje, 13. 5. 2020

Mednarodni muzejski dan tudi v Galeriji Velenje

Praznovanju mednarodnega muzejskega dneva se bo v ponedeljek, 18. maja 2020, pridružila tudi Galerija Velenje. V njej je trenutno na ogled razstava Simulakrum tradicije Metke Kavčič.
Preberi več
Velenje, 4. 5. 2020

Galerija Velenje ponovno odprta za obiskovalce - Festival Velenje že načrtuje prihodnje aktivnosti

Z današnjim dnem je ponovno odprta Galerije Velenje, kjer si obiskovalci ob izpolnjevanju vseh varnostnih navodil lahko ogledajo razstavo Metke Kavčič Simulakrum tradicije. Ostale enote Festivala Velenje ostajajo za obiskovalce zaprte, se pa zaposleni v tem času že lotevalo načrtovanja prihodnjih kulturnih projektov.
Preberi več