Skip to content
banner image

Novice

21. 3. 2022

Poslanica ob svetovnem dnevu lutk

Ob svetovnem dnevu lutk vas vabimo k prebiranju poslanice naše "največje" lutkarice Alice Čop, preberete pa si lahko tudi slovensko poslanico ob tej priložnosti ... Vsem našim lutkaricam in lutkarjem pa iskrene čestitke ob prazniku in še veliko igrivega, ustvarjalnega navdiha!
Preberi več
18. 3. 2022

Ta dan cvetim - ob svetovnem dnevu poezije

Izbor pomladnega prebujanja ob 21. marcu, svetovnem dnevu poezije ...
Preberi več
Velenje, 11. 3. 2022

Gregorjevo prinaša pomlad!

Gregorjevo je praznik, ki se praznuje 12. marca na god svetega Gregorja. Takrat naj bi se po ljudskem izročilu ženili ptički, ki v tem času res postanejo bolj živahni, v zraku se čuti pomlad. Po starih običajih so se dekleta ozirala v nebo, saj je po ljudskem verovanju veljalo, da bo prva ptica, ki jo bo dekle videlo na ta dan, naznanila, kakšen bo njen mož. V Velenju bomo prihod pomladi in razcveta ljubezni v soboto, 12. 3. 2022, pozdravili z nastopoma Šaleškega folklornega društva Koleda in folklorne skupine Osnovne šole Gustava Šiliha. Plesalci in godci bodo ljudske plese in šege, ki so med nami zakoreninjene že dolgo, predstavljali od 10. ure dalje v centru mesta in na ploščadi pred Domom kulture Velenje.
Preberi več
Velenje, 8. 3. 2022

Vabljeni k ogledu razstave ob mednarodnem dnevu žena - Genialnost pod krinko

Ob mednarodnem dnevu žena vas vabimo k ogledu razstave, ki osvetljuje zgodbe žensk, ki so ustvarjale pod moškimi psevdonimi, in žensk, katerih uspehe so pripisali njihovim moškim kolegom. Prezrte v zgodovini ali skrite pod moškim imenom so sedaj tukaj. Vsaj nekatere med njimi. S svojimi polnimi imeni in priznanimi dosežki, ki so spremenili svet.
Preberi več
Velenje, 1. 3. 2022

Poziv k oddaji ponudb za izvedbo gostinskih storitev

Vabimo k oddaji ponudbe za izvedbo gostinskih storitev na koncertu skupine Dan D, v soboto, 12. 3. 2022, na Titovem trgu.
Preberi več