Skip to content
banner image

Novice

Velenje, 23. 2. 2022

Do 25. februarja rok za prijavo k izvedbi občinskih proslav v 2022

Decembra je Mestna občina Velenje na spletni strani www.velenje.si (Javne objave) objavili Javno povabilo za izvedbo osrednjih občinskih proslav v letu 2022. Želijo si, da bi tudi naslednje leto proslave izvajali predvsem lokalni kulturni ustvarjalci, ki jim tako želijo tudi pomagati, saj se zavedajo, da je zaradi epidemije njihovo delo še posebej omejeno. Na javno povabilo se lahko prijavijo pravne osebe, fizične osebe in posamezniki, ki imajo status samostojnega kulturnega ustvarjalca. Višina zagotovljenih sredstev za izvedbo posamezne proslave znaša 3 tisoč evrov (DDV je zajet). Pri kakovosti programa bomo upoštevali tudi vključevanje velenjskih ustvarjalcev, medgeneracijsko povezovanje in sodelovanje več ustvarjalcev pri pripravi programa, saj je tudi povezovanje na tem področju pomembno. Rok za prijavo na povabilo je 25. februar.
Preberi več
Velenje, 21. 2. 2022

Sprostitev dobršnega dela epidemičnih ukrepov

Zaradi sprostitve dobršnega dela epidemičnih ukrepov lahko od danes naprej v naših dvoranah, galeriji, kinu in drugih prireditvenih prostorih znova zapolnimo vse sedeže. V zaprtih prostorih so še vedno obvezne ustrezne zaščitne maske, nujno je tudi razkuževanje rok.
Preberi več
Velenje, 18. 2. 2022

Zimske počitnice v Velenju 2022

Juhuhu, počitnice so že skoraj tu! Za polovico slovenskih šolarjev se bodo konec meseca začele enotedenske zimske šolske počitnic. Pred njimi je teden dni zimskega veselja - v Velenju smo javni zavodi in društva v sodelovanju z Mestno občino Velenje za njih pripravili vrsto dejavnosti in aktivnosti.
Preberi več
Velenje, 8. 2. 2022

Sodelujte pri pripravi Lokalnega programa kulture 2022–2028

Mestna občina Velenje je pripravila Osnutek Lokalnega programa kulture 2022–2028. Občani lahko podajo svoje pripombe na vsebino osnutka. V četrtek, 24. februarja, bo ob 18. uri v mali dvorani Doma kulture Velenje potekala javna razprava o osnutku lokalnega programa kulture. Vse zainteresirane občane, ki bi želeli sodelovati s svojimi predlogi, vabimo, da se javne razprave udeležijo.
Preberi več