Skip to content
banner image

Novice

Glasbene slike s terase Galerije Velenje

OSTANIMO V DRUŽBI NAJBOLJŠIH

 .. je slogan, pod katerim so se nedavno združili slovenski kulturniki v prizadevanjih, da bi ponovno zagnali družabno življenje v naši deželi, da bi se ponovno srečevali (ob ustreznih varnostnih ukrepih seveda) in uživali v ustvarjalnih dosežkih in ustvarjanju slovenskih umetnikov.

Mogoče ste v zadnjih dneh zasledili misel, ki je zaokrožila po družbenih omrežjih:

Ko so Churchillu med vojno predlagali, da zamrzne sredstva
za kulturo, je odvrnil: "Ampak za kaj se potem borimo?”

A čeravno se ukrepi rahljajo, če se lažje diha in bolj prosto premika, se zdi, da se prava »borba« za kulturnike šele pričenja. Dokazati, da smo potrebni, da so naši umetniški dosežki tisti, ki delajo razliko med zgolj obstajati in – živeti, ne bi smelo biti težko. Pa naj gre za ljubiteljske (po)ustvarjalce ali profesionalne umetnike, saj ne enih ne drugih v našem okolju ne manjka – in imajo kaj pokazati.

Ker bo do ustaljenih oblik druženja, nastopanja in predstavljanja kulturnih dobrih najbrž preteklo še kar nekaj vode, smo zavezani k iskanju drugačnih, nevsakdanjih rešitev, ki bodo zadostile varnostnim pogojem, umetnikom in gledalcem pa vseeno zagotovile dobre pogoje za kvalitetno kulturno doživetje.

GLASBENE SLIKE S TERASE GALERIJE VELENJE

je niz glasbenih nastopov, ki bodo v prihodnjih tednih ob četrtkih s pričetkom ob 18. uri potekali s terase Galerije Velenje.

Želimo si, da bi skupaj z našimi glasbeniki s tovrstnimi glasbenimi miniaturami v ljudeh ponovno obudili željo po kulturnih doživetjih, krepili zavedanje, da bo še vse dobro – nenazadnje pa smo tudi radovedni, kaj vse ste, dragi glasbeniki, počeli v času omejevalnih ukrepov.

V četrtek, 4. 6. 2020, se bomo sprehodili z vokalno skupino VOX CORDE. Vabljeni!