Skip to content
banner image

Novice

Zmaj KORONAR - zmaj, ki ga lahko premagamo!

Pravljice so vedno dobrodošle prijateljice. Če nas obiščejo takrat, ko nas je strah, ko nas tarejo skrbi ali ko se počutimo nemočne, so pa, verjemite, sploh nekaj najboljšega, kar se nam lahko zgodi. Zakaj, sprašujete? Ker naše misli, prezaposlene s težavami, odpeljejo tja daleč, kjer se z vsem, kar v našem svetu ni v najlepšem redu, spopadajo moči, ki jim ni para, kjer zmagujejo prijateljstvo, pogum, srčnost - tja, kjer se vse slej ko prej postavi na pravo mesto. 
Naša lutkarska mojstrica Alice Čop nam je moč pravljic pričarala že velikokrat, tokrat pa vas vabimo, da si privoščite eno prav posebno, ki jo je napisala s sestro Klaro Veselsko, doma iz Prage na Češkem, na različne načine pa jima je pomagalo tudi nekaj zelo ustvarjalnih otrok in odraslih (več o njih izveste na koncu pravljice). In zakaj je njuna pravljica tako posebna? Ker jo bomo zelo dobro razumeli in ker v tem trenutku iščemo prav to, kar nam ponuja - njen naslov je namreč O HUDEM ZMAJU KORONARJU, njen podnaslov pa O TEM, KAKO SO GA LJUDJE S SKUPNIMI MOČMI PREMAGALI.  

Upamo, da vam bo všeč, da jo boste prebirali v dobri družbi, pokajoči od zdravja in trdno odločeni, da se ne boste pustili premagati Koronarju!