Skip to content
banner image

Novice

Pika se slika - zbiramo stare fotografije!

Letošnji 30. Pikin festival, ki bo od 9. do 15. septembra 2019 potekal v središču mesta, bo odlična priložnost tudi za obujanje spominov številnih generacij Pik in gusarjev na pretekle festivale, na njegov razvoj in vsebine, ki jih je ponujal. Kaj vse ste s Piko doživeli lepega, vam bodo pričarale stare fotografije, ki jih bo Festival Velenje razstavil na priložnostni razstavi ob letošnjem jubilejnem festivalu. Prijazno vas vabimo, da pobrskate po svojih albumih in še kje za slikami, ki so povezane s preteklimi Pikinimi festivali. Vaše gradivo vam bomo po razstavi vrnili.

Prepričani smo, da bo ob pogledu na stare fotografije skupna ugotovitev ena sama – duh festivala ostaja enak, enako razigran in vesel, mi vsi pa da se nismo prav nič postarali, no, morda smo malce zrasli …

Gradivo lahko prinesete ali pošljete na Festival Velenje, Titov trg 4, 3320 Velenje, lahko pa ga tudi skenirate in pošljete na pika@velenje.si. Pripišite tudi vaše ime, priimek, naslov, e-naslov, telefonsko številko in nekaj o priložnosti, ob kateri je bila fotografija posneta (tudi leto). Fotografije zbiramo do 20. avgusta 2019.


Vabljeni k sestavljanju foto mozaika pikastih 3 desetletij!