Skip to content
banner image

Novice

Znan nov termin predstave Belega abonmaja Realisti – 19. maj 2019!

Komedijo Realisti, ki je zaradi bolezni odpadla v mesecu marcu, si boste lahko na odru Doma kulture Velenje ogledali v nedeljo, 19. maja 2019 ob 19:30.

Že kupljenih vstopnic, na katerih je prvotni datum predstave, vam ni potrebno menjati, saj ostajajo veljavne tudi v novem terminu.

Realisti
Avtor: Jure Karas
Režija: Tijana Zinajić
Igrajo: Peter Harl, Jure Kopušar, Matija Rupel, Urška Taufer, Žiga Udir, Joži Šalej (pianist)

Svet je šel po gobe, mi pa v najbližji nakupovalni center. Resničnostni šovi so naenkrat bolj resnični od novic. Tretji svet mučita ekologija in ekonomija, nas pa, koliko zdrži baterija. Treniramo pohlevnost. Hodimo v službe, ki jih ni. Samo še smrt in krediti so za nedoločen čas. Kam naj se normalen človek zateče drugam kot v teater? Odgovorni pravijo, da je kostumov, vicev in pijače še za eno rundo. Nasmejmo se, preden bo prepozno.

Predstava je prejela obe najvišji nagradi na osrednjem slovenskem festivalu Dnevi komedije v Celju, nagrado publike in strokovne žirije za najboljšo predstavo, konec lanskega leta pa je prejela tudi nagrado zlati lev za najboljšo predstavo po izboru občinstva na 19. mednarodnem festivalu komornega gledališča v Novigradu (Hrvaška).

Predstava traja 1 uro in 30 minut in nima odmora.