Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 29. 8. 2023

Predfestivalsko dogajanje napoveduje 34. Pikin festival

Med 9. in 15. septembrom 2023 bo v središču Velenja potekal največji slovenski dogodek za otroke in družine - Pikin festival, ki bo tudi v svoji 34. izdaji slavil otroško ustvarjalnost in igrivost ter obrnil čas na glavo, saj bo potekal pod sloganom Časovni stroj. V tednu pred festivalom se bo zvrstila vrsta predfestivalskih dogodkov, prvi med njimi bo v petek, 1. septembra 2023, ko bo v Galeriji Velenje svoja dela na ogled postavila velenjska ilustratorka Urška Stropnik Šonc. V soboto, 9. septembra, pa se bo s prihodom Pike, predajo županske lente in zabavnim spremljevalnim programom ob 11. uri na Titovem trg v središču Velenja začelo zares, ta dan bo častna pokroviteljica 34. Pikinega festivala, priznana slovenska igralka Milena Zupančič postala tudi Pikina ambasadorka.
Preberi več
Velenje, 31. 5. 2023

Poletne kulturne prireditve 2023

Poletne kulturne prireditve Festivala Velenje, eden najstarejših poletnih festivalov v Sloveniji, se bodo z uvodnimi dogodki začele že prve dni junija in trajale vse tri poletne mesece. Mesto Velenje, njegovi prebivalci in obiskovalci bodo v razgibanem kulturnem utripu ponovno uživali v več kot 70 dogodkih na številnih različnih lokacijah. Med dogodki so kulturni programski sklopi, ki so uveljavljeni in konceptualno zastavljeni že več let, na voljo pa je seveda tudi Poletni kulturni abonma s petimi izjemnimi kulturnimi dogodki.
Preberi več
Velenje, 26. 4. 2023

Pred vrati je tradicionalni Pomladni sejem

Tradicionalni Pomladni sejem, ki z bogato in raznovrstno ponudbo na stojnicah, pestrim kulturnim programom, kulinarično ponudbo, ustvarjalnimi delavnicami, razstavami in izobraževalno noto v mesto vsako leto privabi množico obiskovalcev, bo letos potekal v soboto, 6. maja 2023, med 8. in 14. uro na Titovem trgu.
Preberi več
Velenje, 20. 4. 2023

Premieri Gledališča Velenje in Lutkovnega gledališča Velenje

Maja bosta pod okriljem Festivala Velenje premierno uprizorjeni kar dve scenski deli, namenjeni otrokom. V soboto, 6. maja 2023, bo ob 10.30 v mali dvorani Doma kulture Velenje Gledališče Velenje v režiji Romea Grebenška premierno uprizorilo igrano predstavo Pekarna Mišmaš, v soboto, 27. maja 2023, pa se bo ob 10.30 prav tako v mali dvorani predstavilo Lutkovno gledališče Velenje z interaktivno lutkovno-igrano predstavo Čarobni fižolček v režiji Alice Čop.
Preberi več
Velenje, 20. 2. 2023

Pustna dogajanja v Velenju

Tudi v Velenju bomo odganjali zimo in se veselili pomladi na številnih pustnih dogodkih in prireditvah, ki jih prirejajo različni organizatorji.
Preberi več