Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Premiera Gledališča Velenje: Ne sprehajaj se no vendar čisto gola!

Uprizorjeno delo, sicer komično enodejanko, je leta 1911 napisal najslovitejši mojster vodvila Georges Feydeau. Gre za delo, ki ne omejuje svežine in aktualnosti sporočila. Povzpetniki, skorumpirani politiki, novinarji rumenega tiska, naveličana žena poslanca, pomen javnega mnenja in tragikomični boj za neoporečno fasado so namreč teme, ki spontano ponujajo zanimivo predstavo tudi publiki 21. stoletja. Nesporazumi, nepredvidljive dogodivščine, smešne in absurdne situacije v komičnem stopnjevanju genialne situacijske komedije francoskega mojstra.

Za koreografijo je poskrbela Lucija Boruta, na gledaliških deskah pa se bodo občinstvu predstavili Zoja Lešnik, Urban Hrastnik, Nejc Škorjanc, Vid Hrovat in Jože Školc.

Obisk kulturnih prireditev je skladno z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev trenutno mogoč le ob upoštevanju PCT-pogoja, torej je dovoljen za osebe s potrdilom o negativnem testu, cepljenju ali prebolelosti covida-19. Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se dogodka udeležijo z ožjimi družinskimi člani oz. skrbniki iz istega gospodinjstva. V Domu kulture Velenje bo poskrbljeno tudi za izpolnjevanje vseh ostalih zahtevanih varnostnih ukrepov.