Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Ukrepi Festivala Velenje ob pojavu SARS-CoV-2 (COVID) v Sloveniji

Odpoved zaradi nevarnosti širjenja nalezljive bolezni oz. preventive tako velja za koncert Prifarskih muzikantov, ki je bil napovedan za ponedeljek, 9. 3. 2020, in območno revijo otroških in mladinskih pevskih zborov Šaleške doline Pozdrav pomladi, ki bi jo sicer gostili v četrtek in petek, 12. in 13. 3. 2020. (Vračilo kupnine za vstopnice poteka na blagajni Festivala Velenje.)

Koncert Partizanskega pevskega zbora z orkestrom Hej, partizan!, ki je bil načrtovan za sredo, 11. 3., je prestavljen na kasnejši termin, že kupljene vstopnice pa bodo veljale tudi takrat.

Za soboto, 14. 3. 2020, načrtovan Bolšji sejem na Cankarjevi ulici v središču Velenja bo potekal nemoteno.

V Galeriji Velenje in Kinu Velenje program naših dejavnosti ostaja nespremenjen, seveda ob higienskih ukrepih, ki jih tudi sicer izvajamo na Festivalu Velenje – obvestilne table o doslednem umivanju in razkuževanju rok, prisotnost dezinfekcijskih sredstev in opozarjanje na samozaščitno ravnanje. V Kinu Velenje smo ob tem dodatno spremenili režim posedanja v dvorani, kjer obiskovalce razvrščamo v vsako drugo vrsto in z vmesnimi prostimi sedeži.

O morebitnih odpovedi nadaljnjih prireditev v Domu kulture Velenje vas bomo sproti obveščali na naši spletni strani in Facebooku, za vse informacije smo dosegljivi tudi na telefonskih številkah 03 898 25 71 ali 03 898 25 90, pišete pa nam lahko na info@festival-velenje.si. Vsem obiskovalcem naših dogodkov svetujemo, da spremljajo stanje ter pred prireditvijo preverijo našo spletno stran o morebitni odpovedi dogodka, saj bomo ravnali v skladu z aktualnimi vladnimi napotki. Javni dogodki še vedno že v osnovi predstavljajo tveganje za prenos okužb, zato obisk  dogodkov z večjim številom obiskovalcev odsvetujemo vsem, ki kažejo znake obolenja, starejšim osebam in kroničnim bolnikom, saj so zaradi svojega stanja bolj dovzetni za nalezljive bolezni.kroničnim bolnikom, saj so zaradi svojega stanja bolj dovzetni za nalezljive bolezni.
- kroničnim bolnikom, saj so zaradi svojega stanja bolj dovzetni za nalezljive bolezni.