Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 20. 8. 2019

Odprtje razstave Jelke Reichman v Galeriji Velenje

V četrtek, 5. septembra 2019, bomo ob 18. uri v Galeriji Velenje odprli razstavo JELKE REICHMAN z naslovom Ilustracije za generacije. Spoštovana ilustratorka in častna pokroviteljica 30. Pikinega festivala bo letos kot prva dama v zgodovini festivala prejela naziv častne Pikine ambasadorke.
Preberi več
Velenje, 19. 8. 2019

31. Citrarski festival Prešmentane citre

V torek, 20. avgusta, se bo ob 19. uri s koncertom avstrijskega tria Tschejefem v Velenju začel 31. Citrarski festival »Prešmentane citre«. Sledila mu bosta še dva koncerta. V sredo, 21. 8. koncert pevke Ljobe Jenče in citrarja Taomaža Plahutnika in v četrtek 22. 8. Srečanje citrarjev ob 20-letnici Citrarskega društva Slovenije. Prva dva koncerta bosta potekala v dvorani Vile Bianca v Velenju, srečanje citrarjev pa v Domu kulture Velenje. Tudi letošnji festival tradicionalno poteka v sklopu Poletnih kulturnih prireditev Festivala Velenje.
Preberi več
Velenje, 19. 8. 2019

Častna pokroviteljica Pikinega festivala bo Jelka Reichman

Pika se bo v času letošnjega jubilejnega 30. festivala med 9. in 15. septembrom 2019 potikala po mestnem središču, družbo pa bodo njej in obiskovalcem delale tople podobe odlične slovenske ilustratorke Jelke Reichman, ki jo s Piko veže dolgoletno prijateljstvo. Letos ji bo Pika na odprtju razstave njenih del v Galeriji Velenje podelila naziv častna Pikina ambasadorka.
Preberi več
Velenje, 22. 7. 2019

Bliža se jubilejni 30. Pikin festival

Priprave na 30. Pikin festival so polnem teku. Tako za organizatorje kot za obiskovalce bo letošnji jubilej največje prireditve za otroke in družine v Sloveniji poseben, saj ga bomo praznovali v središču Velenja in v zgodnejšem terminu – od 9. do 15. septembra. Njegov moto bo Pika se po mestu potika, častna pokroviteljica pa odlična ilustratorka in Pikina dolgoletna prijateljica Jelka Reichman.
Preberi več
Velenje, 18. 7. 2019

Odprtje razstave Borisa Beje Tišina v času hrupa

V četrtek, 25. julija 2019, bomo ob 19. uri v Galerije Velenje odprli razstavo kiparskih objektov akademskega kiparja BORISA BEJE z naslovom TIŠINA V ČASU HRUPA.
Preberi več
Velenje, 12. 6. 2019

35. Poletne kulturne prireditve Festivala Velenje

V četrtek, 27. junija, se bodo na Titovem trgu ob 20. uri s koncertom zasedbe The Moonlighting Orchestra začele 35. Poletne kulturne prireditve v Velenju. Do začetka septembra bodo na različnih prizoriščih po mestu ponudile pester program za vse generacije in okuse, poletno sproščenost bo mestu vdahnilo več kot 50 žanrsko različnih dogodkov.
Preberi več
Velenje, 6. 6. 2019

Odprtje razstave Aleksija Kobala Podtaknjenci

V sredo, 19. junija 2019, bodo ob 19. uri v Galerije Velenje odprli razstavo slik akademskega slikarja ALEKSIJA KOBALA z naslovom PODTAKNJENCI/THE PLANTED.
Preberi več
Velenje, 15. 5. 2019

Premiera lutkovne predstave Palčica

V soboto, 25. maja 2019, bo ob 10.30 v mali dvorani Doma kulture Velenje Lutkovno gledališče Velenje, ki deluje pod okriljem Festivala Velenje, premierno uprizorilo lutkovno predstavo Palčica. Po motivih Hansa Christiana Andersena jo je priredila in režirala Alice Čop.
Preberi več
Velenje, 10. 5. 2019

Zaključil se je kulturno-vzgojni projekt Kinozaver

Festival Velenje - Kino Velenje je ob podpori Mestne občine Velenje že peto leto uspešno izvedel kulturno-vzgojni projekt Kinozaver, namenjen najstarejši generaciji otrok vseh enot Vrtca Velenje. Program filmske vzgoje zajema teoretično in praktično seznanjanje s sedmo umetnostjo, predpripravo in poustvarjanje v vrtcih. Zaključna slovesnost je bila v sredo, 8. maja, v prostorih Kina Velenje.
Preberi več
Velenje, 8. 5. 2019

Festival Velenje na Medgeneracijskem festivalu

V Velenju bo od četrtka, 16., do sobote, 18. maja 2019, na različnih lokacijah v mestnem središču potekal 9. mednarodni medgeneracijski festival s sloganom »Pozdravljen, bonton!«. Festival Velenje bo kot nosilec kulturnega življenja v mestu, ki bonton nenehno vključuje v svoje dejavnosti, tokratno festivalsko dogajanje dopolnil s promocijo gledališkega bontona za mlade obiskovalce kulturnih dogodkov. Da ne bo ostalo samo pri teoriji, si bodo otroci lahko ob tem ogledali tudi lutkovno-igrano predstavo Indijanska pravljica Lutkovnega gledališča Velenje.
Preberi več