Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Čarobni december Velenje 2019

Za otroke smo pripravili sklop Čarobnih sobotnic, v okviru katerega jim bomo ob sobotah ob 10.30 ponudili gledališko oz. lutkovno predstavo. Poleg premierne uprizoritve lutkovne predstave O psičku in muci Lutkovnega gledališča Velenje si bodo otroci lahko ogledali še igrano predstavo Tina in medvedja moč Gledališča Velenje, predstavo Cirkus Kolibris skupine Čupakabra in lutkovno predstavo Žabec pozimi Lutkovnega gledališča FRU-FRU. Novoletna družinska predstava bo letos v petek, 27. 12., ob 17. uri, SLG Celje se bo predstavilo z gledališko predstavo Heidi.

Sobotno dopoldne 14. decembra bo na Cankarjevi ulici v znamenju Prazničnega sejma drobnih daril in dobrot, kjer bodo obiskovalci na stojnicah lahko kupili ročno narejena darila, domače kulinarične dobrote in vstopnice za praznične dogodke Festivala Velenje. Hkrati bo potekal tudi Praznični bolšji sejem.

Osrednje praznično stičišče bo tudi letos s toplimi napitki, sladkimi prigrizki in pestrim naborom dogodkov ponudila Čarobna promenada na Velenjski promenadi pred sodiščem. Odprli jo bomo v petek, 20. decembra, ob 18. uri s Svetlobno poezijo Čupakabre in pozdravom dedka Mraza, sledil pa bo koncert Letečih potepuhov. Vse do 29. decembra bomo večerne koncerte začeli ob 19. uri, dva popoldneva pa bomo posvetili predstavam za otroke. Te se bodo začele ob 16.30 (Megashow z Vilo Ekseno in superjunaki, Čarobni prazniki – Zavod Enostavno prijatelji). Naše večere bodo ogrevali SkorBand, Beer Belly, EMŠO Blues Band, Čudežna polja, DJ Mrky, Jeannette, Bohem in Don Mentony Band. Za izgled in dekoracijo prazničnega prizorišča bo poskrbela Galerija Velenje s tehnično pomočjo Mladinskega centra Velenje.

Galerija Velenje bo v četrtek, 5. decembra, odprla prodajno Galerijsko umetniško promenado umetniških izdelkov mlajših ustvarjalcev SAŠA regije in priznanih slovenskih umetnikov ter novoletno  okrasitev galerije – delo akademske slikarke Alje Krofl. Vse do konca leta bodo v galeriji pripravljali pester nabor prazničnih dogodkov za ustvarjalne obiskovalce, pri čemer jih bo večina namenjenih otrokom. Ti bodo lahko izdelovali in zavijali drobna darilca, poslušali praznične pravljice in na poseben način odkrivali svet čutov  v montessori delavnicah.

Kino Velenje bo med 23. in 27. 12. vabil na ogled filmov v okviru ciklov Novoletne filmske iskrice (za otroke) in Decembrska romantika v kinu (za odrasle). Ogledali si boste lahko času primeren nabor filmov: Pri Addamsovih, Ledeno kraljestvo II, Mali jeti, Levji kralj, Yesterday, Last Christmas, Deževen dan v New Yorku in Judy.

Koordinator projekta Čarobna promenada je Festival Velenje, ki je izdal tudi programsko zgibanko Čarobni december v Velenju 2019. To so po pošti prejela vsa velenjska gospodinjstva, v njej pa najdete preko 100 dogodkov, ki smo jih pripravili z različnimi organizatorji (MO Velenje, Zavod za turizem ŠD, Glasbena šola FKK Velenje, MZPM Velenje, Muzej Velenje, Knjižnica Velenje, MC Velenje in drugi). Med večjimi koncertnimi dogodki velja izpostaviti Božično-novoletni žur skupin Šank Rock, Tabu, San Di Ego in Lumberjack, ki bo v soboto, 21. 12., v Rdeči dvorani, ter koncert Dražena Zečića in Marka Škugorja z gosti, ki bo prav tako v Rdeči dvorani v nedeljo, 22. 2.  Muzej premogovništva Slovenije bo 5. decembra pripravil gastronomsko pustolovščino 150 metrov pod zemljo Velenje Underground, Klub vodnih športov Velenje pa bo 6. decembra organiziral vožnjo s pletno v spremstvu Miklavža, angelov in parkljev po Velenjskem jezeru.

Dedek Mraz bo otroke na Titovem trgu s skupino BOQ pozdravil v četrtek, 12. decembra, na Velenjski grad pa bo s praznično okrašeno okolico ob nedeljskih dopoldnevih vabil pravljično-ustvarjalni cikel Babica pripoveduje, manjkale ne bodo niti jaslice in praznična prepevanja domačih zborov. Knjižnica Velenje in Medobčinska zveza prijateljev mladine vabila na praznične ustvarjalne delavnice in pravljične urice, v Sončnem parku pri Vili Rožle bosta 21. decembra odprta tudi 2. pravljični labirint in že 20. novoletni bazar. Glasbena šola Velenje bo poleg novoletnega koncerta Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje (sobota, 7. december) v decembru gostila tudi božično-novoletne koncerte različnih aktivov in skupin učencev šole. V novo., 2020., bomo na Titovem trgu skočili s skupino Pop Design, še prej pa bomo s Plesno šolo Spin pripravili tudi silvestrovanje za otroke.

Festival Velenje ob prazničnih dogodkih ponuja še pester nabor prireditev rednega programa. V sredo, 4. decembra, bomo v Domu kulture Velenje gostili  Uroša Kuzmana z monokomedijo Profesor Kuzman mlajši, v soboto, 7. decembra, akustični koncert skupine MI2, v ponedeljek, 7. decembra, komedijo SLG Celje Ljubi moj, in v torek, 10. decembra, v Glasbeni šoli Velenje koncert Trobilnega kvinteta Contrast. V nedeljo, 29. decembra, pa lahko v naši družbi obiščete praznično Ljubljano, kjer si bomo v Cankarjevem domu ogledali predstavo modernega cirkusa Cirque Éloize Hotel.