Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 26. 2. 2019

Sodobna plesna predstava Čarobna gora

Plesalci Instituta za umetničku igru Beograd, Ustanove kulture Vuk Karadžić in Profesionalnega udruženja baletskih umetnika, koreografa i pedagoga Srbije se bodo v sredo, 6. marca 2019, ob 18. uri v veliki dvorani Doma kulture Velenje predstavili s sodobno plesno predstavo Čarobna gora. Ta je nastala v sodelovanju s Festivalom Velenje, njena vsebina pa črpa iz motivov enega najznamenitejših romanov 20. stoletja – istoimenske mojstrovine Thomasa Manna.
Preberi več
Velenje, 18. 2. 2019

Zimske počitnice Festivala Velenje

Festival Velenje bo vsak dan počitniškega tedna popestril s ponudbo svojih dogodkov. Galerija Velenje bo v četrtek, 21. 2., ob 19. uri odprla novo slikarsko in video razstavo Stojana Kneževića in Dominika Mahniča z naslovom Pod svobodnim soncem, otrokom pa posvetila počitniški ustvarjalni delavnici. Kino Velenje bo v okviru počitniškega kina pred filmsko platno vabil otroke in starejše obiskovalce. Velenje je v teh dneh tudi v znamenju jazza – Kreativna jazz klinika prav vsak dan vabi na odlične koncerte glasbenikov z vsega sveta.
Preberi več
Velenje, 13. 2. 2019

Odprtje razstave Pod svobodnim soncem Knežević/Mahnič

Akademska umetnika Stojan Knežević in Dominik Mahnič bosta pod naslovom Pod svobodnim soncem v Galeriji Velenje predstavila krajinsko slikarstvo.
Preberi več
Velenje, 11. 2. 2019

Velenje v znamenju jazza

Velenje bo konec meseca februarja znova prizorišče Kreativne jazz klinike.
Preberi več