Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Premiera lutkovne predstave Lisička Zvitorepka

V soboto, 1. decembra 2018, bo ob 10.30 v mali dvorani Doma kulture Velenje uprizorjena nova predstava Lutkovnega gledališča Velenje z naslovom Lisička Zvitorepka. Predstava je nastala po motivih svetovnih bajk o prebrisanih lisicah.
Pravljic o gozdnih živalih si skoraj ne moremo predstavljati brez pretkanih in zvitih lisičk. Tudi tokratna lutkovna uprizoritev Lutkovnega gledališča Velenje jo je postavila v središče dogajanja, a Zvitorepko bomo spoznali v novi luči. Njena pretkanost je gozdnim prebivalcem namreč prišla do živega, zato so se odločili, da se ji zoperstavijo, kakopak  – z zvijačami! Če jim bo navihanko uspelo prelisičiti do te mere, da bi se tudi v resnici poboljšala, je pa že druga zgodba …

Režija in scenarij sta delo vodje Lutkovnega gledališča Velenje Alice Čop, scenografijo je pripravil in sceno tudi izdelal Kajetan Čop, kostumografijo je pripravila Noemi Čop, lutke pa je izdelal Kilian Čop. Glasbena produkcija in kitara sta bila v rokah Gorazda Planka, flavto je odigrala Iza Štih, vokale pa sta prispevala oba nastopajoča – Noemi Čop in Borut Ring. Za oblikovanje luči je poskrbel Davorin Štorgelj. Predstavo bodo obogatile pesmice za otroke Mire Voglar in Janeza Bitenca. Producent predstave je Festival Velenje. 

Predstava je dolga 30 minut in primerna za otroke, starejše od dveh let.

Festival Velenje in Lutkovno gledališče Velenje že vrsto let uspešno delujeta na področju otroške produkcije, ki je dobro prepoznana v slovenskem prostoru. Letno pripravita vsaj dve premieri. Produkcijska dela in spremljevalne aktivnosti zavzeto vključujejo različne vidike kulturne vzgoje za najmlajše, kar v luči lepega odziva publike daje dobro popotnico ustvarjalcem tudi za delo v prihodnje. 

Več informacij: Barbara Pokorny, 041 535 567, 03/898 25 80, www.festival-velenje.si