Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Pika Nogavička odpira razstavišča

29. Pikin festival se bo na TRC Jezero v Velenju začel v soboto, 23. septembra, Pika pa je že polno zaposlena z odpiranjem Pikinih razstav, ki bodo obiskovalce v različnih razstaviščih po vsem mestu popeljale predvsem v kraljestvo živali skozi različne likovne tehnike, literaturo, filatelistiko in seveda – otroško domišljijo.
Na Velenjskem gradu so preteklo soboto že odprli vseslovensko slikarsko razstavo učencev od 5. do 9. razreda osnovnih šol z naslovom Mladinska zlata paleta, v torek, 18. septembra, bodo ob 18. uri čudoviti svet živali predstavili še skozi foto objektive članov velenjskega Fotokluba F8.

Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje bo v Vili Rožle gostila grafično razstavo velenjske ustvarjalke Katarine Aman. Pod naslovom Mačjerica in prijatelji jo bodo odprli v sredo, 12. septembra, ob 18. uri. Prav posebno doživetje bo gotovo odprtje razstave Ilustracije za velike in male otroke ene najbolj prepoznavnih slovenskih ilustratork Ančke Gošnik Godec. V Galeriji Velenje bodo razstavo odprli v četrtek, 13. septembra, ob 18. uri. Od srede, 19. septembra, bo v avli Doma kulture Velenje na ogled razstava Živalstvo Slovenije in Pikini priložnostni žigi, na Pošti Velenje pa razstava Pika Nogavička v filateliji. Za obe je poskrbel Jože Keber iz Koroškega filatelističnega društva.

Knjižnica Velenje bo letos »pikasto« obarvana kar s štirimi postavitvami, ki jih bodo na ogled postavili v četrtek, 20. septembra, ob 17.30. Razstava Kraljestvo živali v prvih berilih Marjana Marinška bo predstavila raznolik živalskih svet na ilustracijah beril iz vseh celin, otroci Vrtca Velenje bodo ponudili svoje likovne izdelke, ki so jih ustvarili na temo Pikin domišljijski živalski svet, domoznanska knjižnična zbirka bo prikazala strnjen izbor gradiva na temo Pikinega festivala v vseh njegovih letih obstoja, letošnja častna pokroviteljica festivala Bina Štampe Žmavc pa bo kot bralka meseca v Knjižnici Velenje predstavila knjige, ki so tako ali drugače zaznamovale njeno življenje.

V petek, 21. septembra, ob 19. uri bodo v eMCe placu odprli razstavo mladih domačih umetnic Urše Verdev in Valentine Cehner, ki sta se pod naslovom IZGINJAMo skozi različne likovne tehnike lotili problematike ogroženih živali. Ilustrator Marko Rop se bo pod naslovom V svetu drobnih življenj predstavil z izborom fotografij in ilustracij raznovrstnega sveta žuželk. Otvoritev razstave bo v sredo, 26. septembra, v preddverju male dvorane Doma kulture Velenje.

V času festivala bosta na TRC Jezero na ogled še razstavi likovnih del otrok Vrtca Velenje Pikin domišljijski živalski svet in razstava gob domačega Gobarskega društva Marauh.
Prijazno vabljeni!

29. Pikin festival tudi tokrat pod pokroviteljstvom Mestne občine Velenje organizira javni zavod Festival Velenje skupaj s soorganizatorji in partnerji: Knjižnica Velenje, Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, Mladinski center Velenje, Muzej Velenje, JSKD – OI Velenje, Vrtec Velenje, Glasbena šola Frana Koruna Koželjskega Velenje, Šolski center Velenje, Športna zveza Velenje, ŠRZ Rdeča dvorana Velenje, ZKD Šaleške doline, Univerza za III. življenjsko obdobje Velenje, Zavod za turizem Šaleške doline Velenje, Zdravstveni dom Velenje, osnovne šole in številne druge organizacije in društva iz Šaleške doline.

Več informacij: Barbara Pokorny, 041 535 567, 03/898 25 80, www.festival-velenje.si