Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Pikin festival tokrat v Beogradu

Pikin festival se bo 23. junija 2018 predstavil na poletnem festivalu BELEF v Beogradu. Velenje in Beograd zadnja leta na kulturnim področju odlično sodelujeta, kar se kaže tudi skozi mednarodno plesno produkcijo Balkan Dance Project in razstavo slikarskih del Velenjčanke Majde Kurnik, ki je dolga leta živela in delovala tudi v Beogradu. Tokrat pa bo Beograd obiskala tudi navihana Pika in ponesla Pikin festival iz Velenja v Beograd. 

Poletni festival BELEF bo letos potekal od 22. junija do 15. julija, in sicer pod sloganom "U srcu BELEF". V Beogradu se bo odvijal bogat festivalski program. Zvrstilo se bo preko 25 različnih dogodkov, ki vključujejo koncerte, predstave, razstave in druge kulturne ter zabavne dogodke. 

Na 27. BELEF-u pa bomo sodelovali tudi mi in predstavili največji slovenski otroški festival – Pikin festival. Ob 11. uri si bodo obiskovalci lahko ogledali otroško plesno predstavo Pika praznuje rojstni dan, ki je nastala v produkciji Festivala Velenje – Plesnega teatra Velenje, nato pa se bodo lahko preizkusili v kreativnih delavnicah, kakršne pripravljamo tudi na Pikinem festivalu. 

S predstavitvijo Pikinega festivala v Beogradu se počasi že začenja predfestivalsko dogajanje 29. Pikinega festivala, ki se bo letos od 23. do 29. septembra odvijal na TRC Jezero. 

Več informacij: Barbara Pokorny, 041 535 567, 03/898 25 80, www.festival-velenje.si