Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Premiera lutkovne predstave Indijanska pravljica

Velenje, 28. maja 2018 – V petek, 1. junija 2018, bo ob 17. uri v mali dvorani Doma kulture Velenje uprizorjena nova predstava Lutkovnega gledališča Velenje Indijanska pravljica. Predstava se uvršča v Festivalsko desetko, sklop kulturnih dogodkov, ki zaznamujejo 10-letnico delovanja in predstavljajo posamezne enote Festivala Velenje.
Lutkovno-igrana predstava nas popelje v nenavadni svet indijanskih legend, naravni del katerih so tako rojstvo in veselje kot tudi smrt in žalost. V njih nastopajo dobri duhovi, zlobne pošasti, prijazne ter nagajive živali in seveda Indijanci, ki živijo zelo tesno povezani z naravo. Med njimi tudi junaški Sedeči Bik in njegova prelepa izbranka, Jezerska roža, ki zna šepetati vodi. Ko se njun mali sinček Lallo znajde sam v divjini, se spoprijatelji z mustangom in skupaj z njim reši svoje ljudstvo. Režija in scenarij sta delo vodje Lutkovnega gledališča Velenje Alice Čop, scenografijo je pripravil Kajetan Čop, kostumografijo Noemi Čop, lutke je izdelala družina Čop, rezbarska dela pa je opravil Milojko Kumer. Glasbo so pripravili Davor in Gregor Plamberger ter Ana Novak, za oblikovanje luči je poskrbel Davorin Štorgelj. V predstavi nastopajo Noemi Čop, Ana Rotovnik in Urška Šilc. 

Festival Velenje in Lutkovno gledališče Velenje že vrsto let uspešno delujeta na področju otroške produkcije, ki je dobro prepoznana v slovenskem prostoru. Letno pripravita vsaj dve premieri. Produkcijska dela in spremljevalne aktivnosti zavzeto vključujejo različne vidike kulturne vzgoje za najmlajše, kar v luči lepega odziva publike daje dobro popotnico ustvarjalcem za delo v prihodnje. 

Več informacij: Barbara Pokorny, 041 535 567, 03/898 25 80, www.festival-velenje.si