Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

22. Pomladni sejem bo cvetoč in meden

V soboto, 6. maja, bo med 8. in 13. uro na Titovem trgu potekal 22. Pomladni sejem pod sloganom Cvetoče in medeno. Na prodajno-razstavnem sejmu bo kar 60 stojnic, na katerih bo ponudba sadik zelenjadnic, cvetja in dišavnic, izdelkov domače in umetnostne obrti ter kulinaričnih dobrot. Spremljevalni program bo ponujal glasbene in plesne nastope, ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle, predavanja in razstave. Pomladni sejem pripravlja Festival Velenje in Mestna občina Velenje ob sodelovanju številnih društev in zavodov iz Velenja.
Osrednja ponudba Pomladnega sejma bo namenjena prodaji različnih sadik zelenjadnic in dišavnic, kakor tudi ponudbi cvetja za ureditev vrtov, gredic in balkonov. Bogata izbira bo zajemala tudi izdelke domače in umetnostne obrti, unikatne stvaritve in kulinarične dobrote, kot so med, vino in pecivo. Lokalni gostinec Maš bo posebej na temo sejma pripravil različne medene dobrote s pridihom pomladi.  

Kulturni program bodo ob 8.45 začeli člani Kulturnega društva Medžimurje. Plesalci Plesnega studia N bodo nastopili ob 9.30, ob 10.00 pa bo sledil tradicionalni pozdrav župana Mestne občine Velenje, Bojana Kontiča. Otroci Vrtca Velenje iz enote Najdihojca bodo ob 10.10 s pesmijo pozdravili pomlad, sledil pa bo plesni nastop Plesne šole Spin. Ob 11.00 bo zaigral Mlajši pihalni orkester Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje, kulturni program pa bodo bo 11.40 zaključili člani Pihalnega orkestra velenjske glasbene šole iz oddelka v Šoštanju. 

Iz kulinaričnega kotička bo zadišalo že ob 8. uri zjutraj. Obiskovalci bodo lahko poskusili različne jedi s pridihom prvih pomladnih sadov narave, na voljo pa bodo tudi različne domače dobrote, kot so med, vino, žganje, sir in drobno pecivo.

Članice krožka Spominčice, ki deluje v sklopu številnih dejavnosti Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje, bodo prikazale spretnosti vezenja in na ogled postavile svoje izdelke. Skupina Gambatte Društva šaleških likovnikov znana po svojih kiparskih stvaritvah, pa bo izdelovala odtisne izdelke v glini. Delavnice, namenjene najmlajšim, bodo pripravili Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje in Društvo krajinskih arhitektov Slovenije s soorganizatorji. Ustvarjalni kotiček na Titovem trgu bo tematsko namenjen pridnim delavkam, ki poskrbijo za med in pisanim cvetlicam; pod velikim drevesom na travniku ob kulturnem domu pa bodo otroci skupaj ustvarjali dolgo risano zgodbo O drevesu pod drevesom.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali razstavo knjig na temo rastlin in zemlje, ki jo bo pripravila Knjižnica Velenje ter različne pripomočke za čebelarje iz Muzeja Velenje. PUP Velenje pa bo na razstavi in predavanju predstavil medonosne cvetlice, ki so še kako pomembne za pašo čebel.

Pomladni sejem v Velenju je najbolj obiskan sejem, ki ga tradicionalno obišče nekaj tisoč obiskovalcev. Bogata ponudba na stojnicah, pester kulturni program, kulinarični kotiček, ustvarjalne delavnice, predavanja in razstave vabijo vse, da v središču mesta preživijo lepo sobotno dopoldne.               

Več informacij: Barbara Pokorny, 041 535 567, 03/898 25 80, www.festival-velenje.si