Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Kulturno-vzgojni projekt Kinozaver

Festival Velenje - Kino Velenje v mesecu marcu in aprilu ob podpori Urada za družbene dejavnosti Mestne občine Velenje in Slovenskega filmskega centra pripravlja kulturno-vzgojni projekt Kinozaver za celotno najstarejšo generacijo Vrtca Velenje. Program bo tako praktično kot teoretično udeležence programa igrivo popeljal skozi vse faze filmske produkcije, postprodukcije in reprodukcije. 

Predšolski otroci so zasičeni z avdiovizualnimi vsebinami. Projekt Kinozaver odstira procese prepoznavanja filmskih izraznih sredstev in s tem zmanjšuje možnost manipuliranja skozi avdiovizualne vsebine ter vodi do večje senzibilnosti in osveščenosti pri sprejemanju avdiovizualnega ter izboljšane sposobnosti prepoznavanja kakovostnih vsebin. 

Kulturno-vzgojni projekt zajema več faz: pripravo pedagoških gradiv za vzgojitelje, brezplačen obisk Kina Velenje z ogledom in analizo treh animiranih filmov iz slovenske filmske zakladnice in spoznavanje filmskih izraznih sredstev. Obisku kina sledi tematsko ustvarjanje v vseh enotah Vrtca Velenje in delavnica »stop motion« tehnike animiranja. Nastale likovne izdelke si bodo otroci v družbi staršev in vzgojiteljev ogledali na zaključni slovesnosti v Kinu Velenje. Letošnji program se tematsko navezuje na temo narave in ekologije.

Kinozaver marsikateremu otroku omogoča prvi stik s kinom in vse udeležence programa popelje na nepozabno filmsko-vzgojno popotovanje. Projekt sledi zastavljenim ciljem Lokalnega programa kulture Mestne občine Velenje 2014-2020 in uresničuje cilje s področja kulturne vzgoje za vse generacije in širjenja dostopnosti kulturnih dobrin.

Več informacij: Barbara Pokorny, 041 535 567, 03/898 25 71, www.festival-velenje.si