Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Odprtje Čarobne promenade 2016 v Velenju

V soboto, 17. decembra, ob 17. uri bo na Velenjski promenadi pred sodiščem odprtje Čarobne promenade, kjer bo vse do 30. decembra v popoldanskem času potekalo praznično druženje na prostem ob ognju, toplih napitkih in kulinaričnih dobrotah, dogodivščinah za najmlajše ter glasbenih in plesnih nastopih za male in velike. Čarobno promenado so lani, kot nov projekt, obiskovalci odlično sprejeli. Organizatorji - Mestna občina Velenje, Mladinski center Velenje in Festival Velenje - tudi letos pričakujejo množičen obisk. V bogat program, ki bo vsak dan potekal od 17. do 22. ure, so vključena velenjska kulturna društva in plesne šole, osnovne šole in vrtec ter številni drugi.
Čarobno promenado bodo odprle Trebanjske mažurete s pihalnim orkestrom, vse navzoče bo pozdravil dedek Mraz, s katerim se bodo najmlajši lahko tudi fotografirali, sledil pa bo koncert mariborske skupine Janette. Program za otroke se bo vsak dan začel ob 17. uri, najmlajše pa bodo v mrzlih dneh ogreli interaktivni nastopi palčka Alberta na hoduljah, Olafa in Else iz Ledenega kraljestva, Božičkov pridnometer, čarovnik Sam Sebastian, nastopi velenjskih osnovnih in plesnih šol, vrtca in Centra za vzgojo in izobraževanje Velenje. Dobra Vila bo čarala praznične želje, z Vilo Sonca bodo otroci prebirali pesmi, Vila Lune jih bo naučila skuhati čarobni napoj, z navihanima škratoma pa bodo lahko uganjali zimske norčije. Program za odrasle bo na programu ob 19. uri. Obiskovalci bodo ob toplih ognjiščih lahko prisluhnili Konovskim harmonikarjem, Pihalnemu orkestru za III. življenjsko obdobje Velenje, Moškemu pevskemu zboru Kajuh Velenje in Moškemu pevskemu zboru Društva upokojencev Velenje, harmonikarjem Jožeta Šumaha, tamburaški skupini Klinčeci, Ženskemu pevskemu zboru Društva upokojencev Velenje, Pihalnemu orkestru Premogovnika Velenje in skupini Čaga Boys. Zaplesali bodo člani folklornega društva Koleda, na Štefanovo pa se bo predstavilo Kulturno društvo Graška gora. V ponedeljek, 30. decembra, se bo program na čarobni promenadi zaključil s koncertom Don Mentony Banda.

Za dišečo kulinarično ponudbo bo poskrbelo kar pet lokalnih gostinskih ponudnikov. Gostišče Verdelj bo s svojo ponudbo prisotno ves čas, na drugi lokaciji pa se bodo v tridnevnih intervalih izmenjali Herbika, Jernej Šporin – Ribiška koča, Mia Mia in Šili testenine. Za izgled in dekoracijo prazničnega prizorišča bo poskrbel KUD Koncentrat. 

Koordinator projekta Čarobna promenada je Festival Velenje, ki je izdal tudi programsko zgibanko Čarobnega decembra v Velenju. Zgibanko so po pošti  prejela vsa velenjska gospodinjstva, program pa je objavljen tudi na spletni strani www.festival-velenje.si. 

Več informacij: Barbara Pokorny, 041 535 567 / 03 898 25 71 / www.festival-velenje.si