Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

13. Jesenski sejem lepot in dobrot v velenju

V soboto, 8. oktobra, Festival Velenje in Mestna občina Velenje s pomočjo številnih društev in organizacij iz Velenja na Cankarjevi ulici prirejata 13. Jesenski sejem lepot in dobrot. Na skoraj tridesetih stojnicah bo bogata ponudba domačih dobrot ter ročno narejenih izdelkov. V spremljevalnem kulturnem programu bodo sodelovali Mešani pevski zbor Društva upokojencev Velenje, Šaleško folklorno društvo Koleda, Plesni studio N in Plesni studio Spin. Na sejmišču bodo najmlajši srečali tetko Jesen in ustvarjali v kreativnicah, ki jih bosta pripravila Vrtec Velenje in Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje. Vzporedno bo na Cankarjevi ulici v organizaciji Festivala Velenje potekal tudi Bolšji sejem.

Na 13. Jesenskem sejmu bodo obiskovalci na številnih stojnicah lahko izbirali med unikatnimi domačimi polstenimi izdelki, ročno narejenimi glinenimi izdelki ter zeliščnimi kremami, mazili in kopelmi za nego telesa. V ponudbi bodo tudi domače žganje in pripravki iz njega, med, medeni izdelki, ovčji sir, ponudba različnih vin ter zeliščnih čajev. Stalnica sezonskih sejmov je tudi bogata ponudba unikatnega nakita, izdelkov iz lesa, stekla in kamna.

Otroci se bodo zagotovo najbolj razveselili tetke Jeseni, ki tradicionalno prinaša zlato-rumene darove tega letnega časa: kostanj, buče, koruzo, jabolka, pisano listje, grozdje … Vrtec Velenje in Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje bosta pripravila ustvarjalne delavnice iz naravnih materialov, na katerih bodo najmlajši lahko preskusili svoje ročne spretnosti in s pomočjo domišljije ter izkušenih animatorjev izdelali prikupne izdelke. Za veselo vzdušje bo s pesmijo poskrbel Mešani pevski zbor Društva upokojencev Velenje, za dobro letino bodo s petami potolkli ob tla člani Šaleškega folklornega društva Koleda, otroško razigranost pa bodo s plesnimi koraki pokazale učenke in učenci Plesnega studia N ter Plesnega studia Spin.

Bogato ponudbo Jesenskega sejma bo dopolnjevala ponudba Bolšjega sejma in tako bo na Cankarjevi ulici v soboto postavljenih kar 60 stojnic.  V primeru dežja bosta 13. Jesenski sejem in Bolšji sejem odpovedana.

Več informacij: Barbara Pokorny, 041 535 567, 03/898 25 80, www.festival-velenje.si