Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

32. Poletne kulturne prireditve v Velenju na pol poti

V drugi polovici julija se bo na različnih lokacijah v Velenju odvilo več zanimivih koncertov, kino projekcij in dogodkov za otroke. 32. Poletne kulturne prireditve, ki jih organizira Festival Velenje, prijetno osvežijo dolge poletne dni in pripomorejo h kvalitetnemu preživljanju prostega časa v Velenju. Lokacijsko razgibano poletno kulturno dogajanje se odvija v središču pred Domom kulture Velenje, na Velenjskem gradu, v Galeriji Velenje in vroči velenjski plaži ob Velenjskem jezeru. 

V nedeljo, 17. julija, bo ob 20.30 v Galeriji Velenje koncert violinistke Anje Bukovec ob spremljavi odličnega pianista Igorja Vićentića. Anji se bo na odru kot gost pridružil izjemen igralec Boris Cavazza, ki bo glasbenemu vzdušju dodal elemente teatra in poezije. 20. julija bo pred Domom kulture Velenje nastopila pevka, kitaristka in komponistka Ditka Čepin, ki bo poslušalce skozi glasbo popeljala v svet poezije Ferija Lanščka, Toneta Pavčka in Cirila Zlobca. Na klavirju jo bo spremljal Gorazd Čepin, na kontrabasu pa Ilja Pušnik. Med skladbami uglasbene poezije bo tudi mednarodno nagrajena skladba Dreamer in zmagovalna skladba natečaja 30 Years For You z naslovom Silence. V primeru slabega vremena bo koncert v Galeriji Velenje. 

Na plaži ob Velenjskem jezeru se obeta poletna glasbena eksplozija. V petek, 22. julija, bo ob 21. uri koncert ene najbolj priljubljenih slovenskih skupin, ki da poseben pečat vsaki zabavi. Kingston in njihovi hiti Cela ulica nori, Ko sije luna na obalo, Hotel modro nebo … bodo zagotovo razgibali vse kopalce, poslušalce in plesalce. Na malem odru pred Domom kulture Velenje bo v četrtek, 28. julija, nastopila Bilbi in Direktorji. Pesmi, ki jih izvajajo, zaznamujejo iskren pripovedni slog in izvirnost jezikovnega izražanja. Z njimi nam Bilbi predstavlja svet, kot ga vidi – pol barv, topline in življenja. Sobotne lutkarije bodo na travniku pred Domom kulture to soboto, 16. julija, gostile Teater Cizamo s predstavo Napoleon, to sem jaz. Andrej Zupanc bo prevzel vlogo utrujenega očka, ki bi rad samo v miru prebral knjigo, in  živahnega dojenčka, ki bi se rad igral, jedel in lulal. Naslednjo soboto, 23. julija, pa bo KD Gledališče Velenje za otroke uprizorilo simpatično zgodbo Manjkajoči košček. Torkove igrarije na tej lokaciji potekajo vsak torek med 10. in 12. ter 17. in 19. uro. S člani Društva šaleških likovnikov bodo otroci 19. julija raziskovali življenje v morju in iz gline oblikovali različne morske prebivalce, teden kasneje pa bodo spoznavali različne likovne tehnike in upodabljali morje.

Poletni kino Zvezde pod zvezdami je vsak ponedeljkov večer pred Domom kulture Velenje, v primeru slabega vremena pa se projekcija prestavi v malo dvorano Kina Velenje. 18. julija bo na programu lahkotna in napeta črna komedija Kdo mi ugrabi ženo, 25. julija pa dokumentarni film o vodi Biserni gumb.

Galerija Velenje na plaži ob Velenjskem jezeru pripravlja Poletne raziskovalno-umetniške delavnice, ki potekajo ob sredah od 17. do 19. ure in ob sobotah od 10. do 12. ure. V soboto, 30. julija, pa bodo ustvarjalnice potekale na pletni, ki pluje po Velenjskem jezeru, potniki pa bodo z Jerernikom Velenjčem iskali potopljeni zvon na dnu jezera.

Več informacij: Barbara Pokorny, 041 535 567, 03/898 25 80, www.festival-velenje.si