Skip to content
banner image

Medijsko središče

Sporočila za medije

Festival Velenje – Galerija Velenje v sklopu Poletne muzejske noči, največje promocijske akcije slovenskih muzejev in galerij, odpira svoja vrata pozno v noč

V soboto, 18. junija 2016, bo med 18. in 24. uro Galerija Velenje, skupaj z več kot petdesetimi slovenskimi mesti v okviru največjega promocijska projekta slovenskih muzejev in galerij, odprla svoja vrata pozno v noč. Poletna muzejska noč že 14. leto zapored predstavlja institucije s področja kulturne dediščine, umetnosti, kulture in zgodovine kot prostore za sproščeno, zabavno in navdihujoče preživljanje prostega časa. V letošnji akciji bo sodelovalo okoli 80 institucij z več kot 350 programi. Projekt je namenjen obiskovalcem vseh starosti, družinam in posameznikom, tistim, ki pogosto obiskujejo muzeje, predvsem pa tistim, ki vanje poredko ali pa sploh ne zahajajo. 
Poletna muzejska noč v Galeriji Velenje bo postregla z ogledom razstave Inventura, ustvarjalnim doživetjem camere obscure na delavnici za otroke in družine ter projekcijo poetičnega filma Okus življenja, ki bo na ogled na zelenici ob Galeriji Velenje. Vstop je na vse dogodke prost. Poletna muzejska noč je prvi dogodek, ki je nastal v sodelovanju Festivala Velenje in Galerije Velenje, ki sta od 1. junija združena v skupen javni zavod.

Poletno muzejsko noč koordinira Tehniški muzej Slovenije pod okriljem Skupnosti muzejev Slovenije in ob podpori Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.

Več informacij: Barbara Pokorny, 041 535 567, 03/898 25 71, www.festival-velenje.si